Osem hráčok diskvalifikovali, ale nevylúčili z Hier

TA3, SITA
1.8.2012 22:42

Všetky štyri bedmintonové páry, ktoré takticky ponúkali víťazstvo svojim súperkám v dvoch utorkových záverečných zápasoch základných skupín súťaže štvorhry žien na Hrách XXX. olympiády v Londýne, diskvalifikovali.

Osem hráčok diskvalifikovali, ale nevylúčili z Hier
SITA

Pôvodnú informáciu o úplnom vylúčení z podujatia však Medzinárodný olympijský výbor (MOV) nepotvrdil. O diskvalifikácii rozhodlo v stredu disciplinárne konanie Svetovej bedmintonovej federácie (BWF).

V záverečných zápasoch základných skupín sa odohrávali vo Wembley Arene trápne scény, keď ani jedna z dvojíc nechcela vyhrať, aby si zabezpečila výhodnejší žreb vo vyraďovacích bojoch. Číňanky Jü Jang, Wang Siao-li a duo Jung Kjung, Kim Hn z Kórejskej republiky v A-skupine a po nich aj ďalší kórejský pár Ha Jung-eun, Kim Min-jung v súboji s Indonézankami Meilianou Jauhariovou a Greysiou Poliiovou v C-skupine zjavne nemali v úmysle zvíťaziť. Postup do štvrťfinále mali zabezpečený a rozhodli sa taktizovať, aby sa vyhli kvalitnejším súperkám. Ich výkon neušiel pozornosti BWF, ktorá začala proti nim disciplinárne konanie. Obvinila ich, že "nevyvinuli dostatočné úsilie na úspech a správali sa spôsobom, ktorý poškodili obraz bedmintonu".

Z bojov o medaily tak vypadli prvý (Jü Jang, Wang Siao-li) a tretí (Ha Jung-eun, Kim Min-jung) najvyššie nasadený pár.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok