V centre Moskvy blízko sídla FSB sa strieľalo, útočníka zabili

TA3 TASR
19.12.2019 17:22

Streľba v centre Moskvy, ku ktorej došlo vo štvrtok pred sídlom Federálnej bezpečnostnej služby, si vyžiadala najmenej jednu obeť. Ide o príslušníka tejto organizácie. O život prišiel aj útočník. Ďalších päť osôb utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na vyhlásenie FSB a ministerstvo zdravotníctva. Televízia RT na svojej internetovej stránke predtým informovala o troch mŕtvych.

Federálna bezpečnostná služba potvrdila, že muž ozbrojený kalašnikovom spustil paľbu na Lubianskom námestí pred jej sídlom. Bezpečnostné sily ho následne "neutralizovali""Páchateľ konal sám," uviedla FSB, ktorá zároveň poprela správy, že strelci boli traja a podarilo sa im preniknúť do jej sídla, tzv. Lubianky.


Ako informovala na svojej internetovej stránke televízia RT, táto časť mesta je obľúbená medzi Moskovčanmi i turistami pre svoje reštaurácie, luxusné obchody a rôzne atrakcie v časoch sviatkov. Civilisti zrejme nepovažovali incident za príliš vážny, pretože niektoré videá zverejnené na sociálnych sieťach ukazujú, že náhodne prechádzali okolo krčiacich sa policajtov vyzbrojených útočnými puškami, alebo nazerali z okien kaviarní, poznamenala RT.

Predtým informovala, že pri streľbe zahynuli traja ľudia. Zverejnila aj video nasnímané z neďalekej budovy, ktoré ukazuje osobu odetú v čiernom, ako beží po vyprázdnenej ulici. Nebolo jasné, či je to bezpečnostný dôstojník alebo útočník.

Témy: Moskva
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok