Polícia pracuje na aplikácii, ktorou budete môcť zavolať hliadku

TA3 SITA
19.12.2019 16:01

Policajný zbor spustí na začiatku roka 2020 mobilnú aplikáciu, ktorou si budú môcť občania privolať hliadku, ak by telefonát na číslo 158 predstavoval riziko pre ich bezpečnosť. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová. Aplikácia bude dostupná bezplatne pre mobilné telefóny s operačným systémom Android a iOS.

Polícia pracuje na aplikácii, ktorou budete môcť zavolať hliadku
Facebook Polície SR

„Využitie aplikácie si viem predstaviť pri opakovaných incidentoch v centre Bratislavy, ale aj v prípadoch, keď je obeťou domáceho násilia žena a pred agresívnym mužom sa schová v inej miestnosti,“ povedal prezident Policajného zboru Milan Lučanský. Aplikácia taktiež otvorí možnosti svedkom trestnej činnosti. Občania budú môcť aktívne nahlasovať jednotlivé prípady.

Na projekte mobilnej aplikácie pracuje policajný zbor od polovice roka 2019, pričom jej spustenie plánuje v prvých týždňoch roka 2020. Pilotná fáza aplikácie bude dostupná pre územie hlavného mesta. Počas jej pilotnej prevádzky aplikácia prejde rôznymi formami testov. Aplikácia bude v ďalších fázach aktualizácií rozširovaná o funkcie ako napríklad zasielanie notifikácií v prípade terorizmu, streľby, prírodnej katastrofy, vyhľadávanie policajných útvarov alebo prehľad nezvestných a hľadaných osôb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok