Dievča prehovorilo o zneužívaní, 42-ročného Petra obvinili

TA3 TASR
19.12.2019 15:15

Polícia v Banskej Bystrici vyšetruje prípad sexuálneho zneužívania a násilia, ku ktorému malo dlhodobejšie dochádzať v okrese Banská Bystrica. Prípadom sa začala zaoberať na základe podnetu mladej ženy, ktorá sa odhodlala po dlhšej dobe prehovoriť.

Dievča prehovorilo o zneužívaní, 42-ročného Petra obvinili
ČTK (ilustračná fotografia)

Policajtov kontaktovala prostredníctvom ich facebookovej stránky. Informovala o tom vo štvrtok banskobystrická krajská polícia na sociálnej sieti.

"Informáciami, ktoré jedna z obetí uviedla, sa začala polícia okamžite zaoberať. Z dôvodu citlivosti prípadu nemožno uviesť podrobnosti, ktorých sa už teraz obvinený 42-ročný Peter z Banskej Bystrice dopúšťal. Fakt je ten, že sa na mladých dievčatách mal dopúšťať závažnej trestnej činnosti, ktorá môže na mladom človeku zanechať vážne, trvalé psychické následky. Dnes čelí obvineniu zo zločinu sexuálneho násilia, zločinu sexuálneho zneužívania a prečinu ohrozovania mravnej výchovy. Skutky páchal na chránených osobách, ktorými boli deti," uviedli policajti s tým, že vyšetrovateľ navrhol jeho vzatie do vyšetrovacej väzby.

"Chválime prístup mladého dievčaťa, ktoré sa rozhodlo prehovoriť o takej citlivej téme, akou je samotné sexuálne zneužívanie a násilie na maloletých," zdôraznili policajti. Podľa nich nie je vylúčené, že sa na základe doteraz získaných dôkazov, ktorými sa vyšetrovatelia naďalej zaoberajú, jeho obvinenie rozšíri aj o ďalšiu trestnú činnosť. Vyzývajú najmä dievčatá zo Sásovej a okolia, ak majú podobnú nepríjemnú skúsenosť, aby to bez obáv oznámili na odbore kriminálnej polície v Banskej Bystrici alebo im napísali správu priamo cez Facebook.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok