Hantuchová prehrala v osemfinále dvojhry s Wozniackou

TASR
1.8.2012 21:00

Slovenská tenistka Daniela Hantuchová neuspela v osemfinále dvojhry na olympijskom turnaji v Londýne. Zverenka talianskeho trénera Claudia Pistolesiho prehrala na wimbledonskej tráve s nasadenou osmičkou Dánkou Caroline Wozniackou za 76 minút v dvoch setoch 4:6 a 2:6.

Hantuchová prehrala v osemfinále dvojhry s Wozniackou
SITA

Slovensko tak prišlo v areáli All England Clubu aj o svoje posledné želiezko.

Hantuchová napriek prehre dosiahla v Londýne svoj najlepší výsledok na olympijských hrách. Na OH 2004 v Aténach skončila v druhom kole singla na rakete Švajčiarky Patty Schnyderovej, pred štyrmi rokmi v Pekingu prehrala v rovnakej fáze turnaja práve s Wozniackou. Dánka upravila bilanciu s Hantuchovou na 4:1 vo svoj prospech, vo štvrtkovom štvrťfinále ju čaká wimbledonská šampiónka Američanka Serena Williamsová.

Hantuchová v úvodnom geme neuhrala pri vlastnom podaní ani fiftín, hneď vzápätí však kontrovala rebrejkom a za stavu 2:1 mala ďalšie dve šance na zisk súperkinho servisu. Wozniacka pri pokuse o dobehnutie voleja prevrátila stoličku a empajrový rozhodca jej musel priniesť vrecúško ľadu. Dánka sa však rýchlo otriasla, vyrovnala na 2:2 a v koncovke setu slávila úspech. V siedmom geme Hantuchovú brejkla a za stavu 5:4 premenila vďaka esu v poradí tretí setbal.

Dánka hrala trpezlivo od základnej čiary, robila minimum nevynútených chýb. V druhom dejstve si bývalá svetová jednotka vďaka kvalitnému podaniu i účinným returnom vybudovala náskok 4:9 a zápas už dotiahla do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenila pri vlastnom podaní hneď prvý mečbal.

ženy - dvojhra - osemfinále:
Caroline Wozniacka (8-Dán.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:4, 6:2

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok