Polícia prehovorila o vražde Violy. Preverovala i prehľadávala

TA3 TASR
19.12.2019 12:50

Policajti stále objasňujú smrť Violy Macákovej, ktorú našli v novembri utýranú a zomierajúcu v bratislavskom prístave. Informovali o tom na sociálnej sieti, pričom odmietli tvrdenia, že vo vyšetrovaní tápu. Od 11. novembra bolo podľa polície vypočutých približne 60 osôb.

Polícia prehovorila o vražde Violy. Preverovala i prehľadávala
TASR

Pomoc hľadajú aj v zahraničí

Do prípadu pribrali znalcov kriminalistického a expertízneho ústavu polície, ale aj civilných znalcov. Policajti urobili viacero prehliadok bytových a nebytových priestorov a zaisťovacích úkonov. Tvrdia tiež, že so žiadosťami o medzinárodnú právnu pomoc a policajnú spoluprácu sa obrátili aj na zahraničie. Zatiaľ však polícia neinformovala o žiadnom obvinení páchateľa.

„To, že nezverejňujeme každý deň na sociálne siete a do médií, čo robia vyšetrovatelia, je úplne štandardný proces,“ uviedla bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti. „Odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave na prípade intenzívne pracuje v spolupráci s ďalšími policajnými útvarmi a je v záujme bratislavskej polície urobiť všetko pre to, aby bol tento skutok objasnený,“ dodala. Policajti podotkli, že pracujú na reálnom prípade, ktorý i z hľadiska citlivosti nie je vhodné prezentovať komerčne. „Zverejňovanie detailov z priebehu vyšetrovania by podnietilo kritikov polície k verejným komentárom, ktoré by mohli ovplyvniť respektíve zmariť celý proces vyšetrovania,“ uvádza sa v stanovisku.

Preverili rôzne verzie

Množstvo času strávili policajti analyzovaním zaistených kamerových záznamov, technických údajov, počítačových dát a zhromaždených informácií. Nevynechali ani previerky blízkych obete nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Pozornosť venovali aj previerkam a prehliadkam v priestoroch a objektoch nákladného prístavu, v rôznych častiach Bratislavy, ako aj podrobným previerkam jej aktivít v zamestnaní lektorky, ale aj mimo práce.

V priebehu vyšetrovania prišlo od občanov na tiesňovú linku 37 oznámení obsahujúcich rôzne informácie nielen k mŕtvej žene, ale aj k rôznym verziám spáchania uvedeného trestného činu, ako aj možným podozrivým, ktoré polícia musela preveriť. Vyšetrovanie prebieha pod dozorom prokurátora krajskej prokuratúry.

Učiteľku angličtiny, fotografku a bývalú modelku Violu Macákovú, ktorá pochádzala zo Sniny, našli 11. novembra v areáli bratislavského prístavu dobitú a podchladenú. Privolaní záchranári u nej zistili viaceré vážne zranenia. Pri prevoze do nemocnice svojim zraneniam podľahla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok