PR správa

Športové kluby získavajú financie vďaka aktivite svojich fanúšikov. Môže za to iWatt.

PR
19.12.2019 09:29

Dňa 9. 12. 2019 ukončil startup iWatt už 2. kolo klubovej súťaže, v ktorom si medzi seba rozdelilo 20 000 eur od aktuálneho sponzora klubovej súťaže innogy Slovensko spolu 42 športových klubov.

Športové kluby získavajú financie vďaka aktivite svojich fanúšikov. Môže za to iWatt.
PR

Medzi odmenenými klubmi sú väčšie aj menšie kluby z rôznych športov ako futbal, florbal, atletika, volejbal, jazdectvo, cyklistika, ale aj šach, karate či triatlon.

Za prvé 3 mesiace fungovania si mobilnú aplikáciu iWatt pre iOS alebo pre Android stiahlo viac ako 23 000 ľudí, pričom jej aktívni používatelia vygenerovali svojimi aktivitami už 7,4 milióna iWattov.

„Sme veľmi radi, že prostredníctvom startupu iWatt bolo v prvom a druhom kole klubovej súťaže odmenených už viac ako 50 rôznych športových klubov. V iWatte vidíme veľký potenciál, pretože sa nám páči myšlienka, že aktívni členovia a fanúšikovia klubov rozhodujú o tom, ktoré kluby získajú financie od sponzorov,“ hovorí M. Kulla, konateľ innogy Slovensko, s. r. o.

w1_ac1100ae-336f-4d3d.jpg

Prínos iWattu pre športové kluby

Odmenené kluby sa vyjadrujú k iWattu pozitívne, keďže financie získané zo startupu im pomáhajú vykrývať veľmi dôležité náklady na ich aktivity. Napr. futbalový klub TJ Vyšné Remety vďaka odmene z prvého kola klubovej súťaže pokryje asi štvrtinu svojich nákladov na fungovanie. Bojovníci zo Spartans Klubu v Bratislave si prerobia cvičisko. OZ Usmej sa na mňa podľa slov predsedníčky predstavenstva, pani Eriky Bočekovej, použije financie „na prenájom plavárne a nákup pomôcok pre hendikepované detičky, ktorým sa venujeme“.

Nové kolo klubovej súťaže a novinky v aplikácii

Od 16. 12. 2019 spúšťa iWatt ďalšie kolo klubovej súťaže o 20 000 eur, ktoré bude trvať do konca marca. Za iWatty si používatelia aplikácie môžu od decembra vymieňať už aj svoju energiu získanú pri lyžovaní, behu na lyžiach a plávaní, takže svoje športové kluby môžu podporovať aj celú zimu. Samozrejme, aktivity ako kroky, beh a bicykel ostávajú naďalej aktívne na získavanie iWattov.

Prečo vznikol iWatt a ako funguje

Financovanie športu na Slovensku je náročné pre veľké aj malé športové kluby. Získať sponzora je často záležitosťou osobných vzťahov, dlhých rokovaní a hľadania kompromisov. Slovenský startup iWatt, ktorý spustil svoju mobilnú a webovú aplikáciu 9. septembra 2019, je pre kluby riešením, ako peniaze od sponzorov získať bez priamej komunikácie s nimi.

w2_ac1100ae-33fb-c51e.jpg

Princíp fungovania iWattu je založený na transparentnom rozdeľovaní sponzorských financií medzi športové kluby na základe podpory ich aktívnej fanúšikovskej základne. Mobilná aplikácia iWatt premieňa pohybové aktivity svojich používateľov za virtuálnu menu, tzv. iWatty, ktoré môžu potom poslať svojim obľúbeným klubom. Tie na základe počtu iWattov od svojich podporovateľov získavajú v pravidelných intervaloch nárok na časť sponzorských financií, ktoré na tieto účely vyčlenili partneri aplikácie. Samotní členovia klubov alebo fanúšikovská komunita tak svojím aktívnym pohybom rozhodujú o tom, či a kedy získa klub financie.

Viac informácií o startupe iWatt sa dočítate na iWatt.sk.

iWatt s.r.o.

www.iWatt.sk

info@iwatt.sk

Android: iwatt.sk/android

iOS: iwatt.sk/ios

Facebook: facebook.com/iwattapp

Instagram: instagram.com/iwatt.app

Kontakt pre médiá:

 

Matej Michalov

Email: matej@iwatt.sk

Tel.: +421908976482

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok