HC Lev Poprad tesne prehral na ľade Ufy

SITA
18.10.2011 17:40

Hokejisti HC Lev Poprad v utorok neuspeli na ľade úradujúceho držiteľa Gagarinovho pohára, keď v súboji základnej časti KHL prehrali na ľade Salavatu Julajev Ufa tesne 5:6.

HC Lev Poprad tesne prehral na ľade Ufy

Zverenci tréner Radima Rulíka počas celého duelu držali krok s favorizovaným súperom, vynikajúci výkon predviedol brankár Ján Laco (34 úspešných zásahov) aj trojbodový útočník Ladislav Nagy. Ufa síce dvakrát prehrávala, ale zakaždým dokázala zmazať náskok súpera a o jej triumfe napokon rozhodol Oleg Saprykin.

Popradčania sa ujali vedenia v 11. min, keď sa do streleckej listiny zapísal J. Mikúš. Ten istý hráč mohol v 17. min zvýšiť na 2:0, ale brankár Kolesnik na dvakrát "skrotil" puk. Hneď v 1. min II. tretiny domáci vyrovnali, keď po faule Mezeia premenil trestné strieľanie Zinoviev. Kapitán HC Lev Ľuboš Bartečko naklonil misky váh na stranu Popradčanov o päť minút neskôr: za chrbát Kolesnika poslal od zadného mantinelu odrazenú vlastnú strelu. Na rozdiel dvoch gólov upravil v 31. min v presilovej hre Ladislav Nagy, ktorý z ľavého kruhu poslal puk do ľavého horného rohu domácej bránky. Aj na druhom góle Ufy mal podiel slovenský obranca Mezei - krátko po skončení jeho vylúčenia skorigoval Svitov.

Poprad inkasoval aj v úvodnej minúte tretieho dejstva, puk sa od Sušinského cez Viktora Kozlova dostal až k voľnému Saprykinovi a ten do odkrytej bránky opäť vyrovnal. Ani to však hostí nezlomilo, v 44. min vnikol do útočného pásma L. Nagy, spoza bránky našiel "naslepo" V. Nedorosta a HC Lev opäť viedol. Šance nováčika KHL na triumf zvýšil v 47. min L. Nagy, ktorý po chybe Kondratieva spomedzi kruhov prekonal Kolesnika strelou pod hornú žŕdku. Ani druhý dvojgólový náskok však Poprad neudržal. V 50. min v presilovke štyroch proti trom znížil po nádhernej akcii Radulov a rovnaký hráč v 51. min vyrovnal na 5:5. Rozhodnutie priniesla 56. min, keď pri ďalšom vylúčení Mezeia poslal puk pred popradského brankára Kozlov a medzi betóny Jána Laca ho usmernil Saprykin. V závere sa tréner Rulík odhodlal pri presilovke aj k hre bez brankára, ale množstvo strelecký pokusov hráčov HC Lev už neprinieslo vyrovnanie.

Najbližšie nastúpia hráči HC Lev Poprad v domácom prostredí, v piatok 21. októbra privítajú o 19.00 h Dinamo Riga. Pôjde už o tretí vzájomný duel oboch súperov, vo dvoch stretnutiach v lotyšskej metropole raz zvíťazil popradský tím a raz sa z triumfu tešili Rižania.

Výsledok - utorok:
Salavat Julajev Ufa - HC Lev Poprad 6:5 (0:1, 2:2, 4:2)
Góly: 21. Zinoviev (z trest. strieľania), 34. Svitov (Aťušov, Proškin), 41. Saprykin (Viktor Kozlov, Sušinskij), 50. Radulov (Zinoviev, Kutejkin), 51. Radulov (Zinoviev), 56. Saprykin (Viktor Kozlov, Sušinskij) - 11. J. MIKÚŠ (V. MIHÁLIK, Balán), 27. BARTEČKO, 31. L. NAGY (Pilař), 44. V. Nedorost (L. NAGY), 47. L. NAGY.
Vylúčení: 4:7 na 2 min, presilovky: 3:0, oslabenia: 0:0.
Zostava HC Lev Poprad: J. LACO - MEZEI, Pilař, Sigalet, Hunkes, V. MIHÁLIK, Lewis - NAGY, V. Nedorost, BARTEČKO - Chabada, Netík, RUDOLF HUNA - Balán, J. MIKÚŠ, ŠPIRKO - Kristek, Lundberg, Fabricius

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok