Možno ich nikdy nenájdu. Po erupcii sopky sú ešte stále nezvestní

TA3 TASR
18.12.2019 06:56

Novozélandská polícia postupne obmedzuje pátranie po dvoch nezvestných osobách po erupcii sopky. Úrady pripustili, že ich telesné pozostatky sa možno nikdy nepodarí nájsť.

Možno ich nikdy nenájdu. Po erupcii sopky sú ešte stále nezvestní
SITA/AP

Erupcia na ostrovnom vulkáne White Island si doposiaľ vyžiadala životy 16 ľudí. Dvoma nezvestnými sú 17-ročná Austrálčanka a 40-ročný turistický sprievodca z Nového Zélandu. Podľa záchranárov sa ich telá pravdepodobne nachádzajú vo vodách okolo ostrova, pričom úrady ich stále evidujú ako nezvestných. "Nevzdali sme sa... ale dosiahli sme fázu, v ktorej sme doslova v rukách mora," povedal predstaviteľ novozélandskej polície na tlačovej konferencii v meste Whakatane.

Počas erupcie sa v pondelok 9. decembra na ostrove White Island alebo v jeho okolí nachádzalo celkovo 47 návštevníkov, prevažne turistov. Najväčšia skupina 24 ľudí bola z Austrálie, deviati zo Spojených štátov, piati z Nového Zélandu a štyria z Nemecka. Boli tam aj dvaja Číňania, dvaja Briti a jeden Malajzijčan.

V nemocniciach na Novom Zélande a v Austrálii zostáva 26 ľudí, pričom mnohí z nich sú v kritickom stave pre závažné popáleniny. Mnohí z usmrtených a zranených boli Austrálčania, ktorí boli v oblasti ostrova na jednodňovom výlete počas výletnej plavby loďou spoločnosti Royal Caribbean Cruises.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok