Vlhovej pódium ušlo, z obráku má štvrté miesto. Shiffrinová prepadla

TA3 SITA
17.12.2019 14:43

Petra Vlhová obsadila 4. miesto v obrovskom slalome žien Svetového pohára vo francúzskom Courcheveli. Na rovnakej pozícii bola Slovenka aj po prvom kole. Víťazstvo si vyjazdila Talianka Federica Brignoneová, druhá skončila líderka po 1. kole Nórka Mina Fürst Holtmannová (+0,04 s) a tretia Švajčiarka Wendy Holdenerová (+0,44).

Favoritka prekvapivo 17.

Totožný čas ako Vlhová dosiahla aj Nemka Viktoria Rebensburgová, obe od pódia delili iba štyri stotiny sekundy s odstupom 0,48 s na víťazku. Veľkým prekvapením je až 17. priečka Američanky Mikaely Shiffrinovej, ktorá bola po prvom kole devätnásta.

Dvadsaťštyriročná Liptáčka Vlhová sa v prvom kole obrovského slalomu predstavila so štartovým číslom sedem a na trati neurobila vážnejšiu chybu. Po svojej jazde sa zaradila na tretiu priečku, neskôr sa pred ňu dostala aj Mina Fürst Holtmannová.

Vlhová ako úradujúca majsterka sveta v tejto disciplíne mala pred druhým kolom dobrú šancu na tohtosezónne maximum v obrovskom slalome SP, keďže v závere októbra bola v rakúskom Söldene štrnásta a koncom novembra v americkom Killingtone šiesta. V druhej jazde tiež nespravila výrazný omyl a udržala si štvrtú priečku. V minulosti sa Vlhová dostala v Courcheveli na pódium dvakrát, v decembri 2017 tam bola druhá v paralelnom slalome a o rok neskôr tiež druhá v slalome.

Spokojnosť s prvým kolom

Vlhová bola s prvým kolom spokojná. "Ešte si pozrieme video a možno by som mohla zlepšiť vrchnú časť. V dolnej som nešla zle, je to celkom fajn. Podmienky sú všelijaké, je totiž dosť teplo. Uvidíme, aké druhé kolo postaví tréner Shiffrinovej. Moja noha je na tom podobne ako v predchádzajúcich dňoch. Trochu ju cítim, ale snažím sa to nevnímať. Snažím sa ísť naplno a vydať zo seba maximum," uviedla Petra Vlhová po 1. kole v reakcii pre RTVS.

Talianka Brignoneová sa utorkovým triumfom dostala na čelo hodnotenia disciplíny a na druhú priečku poskočila Holtmannová, obe sa dostali pred Talianku Martu Bassinovú. Shiffrinová je v poradí obrovského slalomu štvrtá a Petra Vlhová siedma spolu s Holdenerovou. V celkovom poradí SP je stále líderkou Američanka Shiffrinová o 165 bodov pred Brignoneovou, Vlhová sa udržala na 4. mieste.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok