Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ako pomáhajú inteligentné hodinky zlepšovať spánok?

Ako pomáhajú inteligentné hodinky zlepšovať spánok?
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
17. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pre ľudské telo je dôležité nielen to, že v noci spí, ale najmä ako kvalitne tento proces pre-bieha. Dnes už existujú smart zariadenia, ktoré spánok presne zmerajú, vyhodnotia jeho výsledky a dokonca aj ponúknu tipy na jeho zefektívnenie. S ich pomocou z nočného oddychu vyťažíte maximum.

Pravidelné rituály

 

Podľa odborníkov je pre zlepšenie spánku dobré vytvoriť si “spánkové ťaháky”, teda rituály, ktoré vám pomôžu zaspať. “Alfou a omegou je pravidelný režim s jasným poradím aktivít, z ktorých si urobíme každodennú rutinu. Môže to byť napríklad pohár mlieka pred spaním, vyvetranie miestnosti či horúci kúpeľ. Keďže naše telo je nastavené cyklicky, veľmi nápomocné je ľahnúť si vždy v rovnakom čase. Organizmus si vytvorí návyk, ktorý mu pomôže zaspávať pravidelne a bez problémov,” hovorí MUDr. Petra Trojanová z brnenského Lekárskeho centra Lázně.

Inteligentné hodinky Huawei Watch GT 2.

Monitorujte spánok

 

O nič menej užitočným tipom je “meranie” vlastného spánku, ktoré vám môže o kvalite a priebehu nočného relaxu veľa prezradiť. Existujú technologickí pomocníci, ktorí spánok nielen merajú, ale pomáhajú ho zlepšiť. Príkladom sú inteligentné hodinky Huawei Watch GT 2. Vynikajú množstvom športových funkcií, ktoré oceníte cez deň, no v noci sa premenia na strážcu spánku.

Pomocou senzorov na zápästí monitorujú jednotlivé fázy spánku a na druhý deň po prebudení celý proces vyhodnotia. V mobilnej aplikácii vám ukážu jeho priebeh a na základe získaných údajov navrhnú zlepšenie.

Inteligentné hodinky Huawei Watch GT 2.

Spánkom k víťazstvu

 

O tom, aký je oddych počas noci dôležitý, vedia azda najviac vrcholoví športovci. Jedným z nich je MMA zápasník Attila Végh, ktorý len pred pár týždňami v ostro sledovanom zápase storočia porazil svojho protivníka Karlosa Vémolu a stal sa šampiónom Oktagonu. Attila sa už pred zápasom netajil tým, že sa naň svedomito pripravoval dlhé mesiace. Práve počas nich sa ukázalo, že príprava nie je len o tréningu v klietke.

“Je pre mňa dôležité dobiť baterky, bez oddychu a kvalitného spánku by to nešlo,” približuje majster bojového športu. Aj jemu pomáhajú oddych sledovať a zlepšovať smart hodinky na zá-pästí. “Nedávam ich dole z ruky ani v noci. Zvykol som si na ne a najmä na to, že všetko o svo-jom tréningu, relaxe a zdraví mám neustále pod kontrolou. Je to veľmi návykové,” uzatvára At-tila.

MMA zápasník Attila Végh

(Zdroj: Tlačová správa Huawei)