Instagram ide odhaľovať urážky pomocou umelej inteligencie

TA3 SITA
17.12.2019 09:47

Služba Instagram bude varovať svojich používateľov pred zverejnením popisu k fotografiám alebo videám s "urážlivým" obsahom. Spoločnosť, ktorú vlastní Facebook, uviedla, že vytvorila umelú inteligenciu s cieľom dať používateľom "šancu prehodnotiť svoje slová". V pondelok vyhlásili, že novinku zavádzajú v niektorých krajinách.

Instagram ide odhaľovať urážky pomocou umelej inteligencie
ČTK (ilustračná fotografia)

Nástroj je navrhnutý tak, aby pomohol bojovať proti online násiliu, ktoré sa zaradilo medzi hlavné problémy Instagramu, YouTube či Facebooku. V júli 2017 označili Instagram za najhoršiu platformu v súvislosti s kyberšikanou.

Ak bude chcieť používateľ zverejniť nevhodný obsah, Instagram ho upozorní, že podobné príspevky už v minulosti zaznamenali ako "podozrivé". Používateľ potom bude môcť príspevok upraviť ešte pred jeho zverejnením.

Firma tento rok už zaviedla nástroj, ktorý upozorní ľudí na to, že ich komentár k príspevku iného používateľa môže byť "nevhodný". "Výsledky sú sľubné a zistili sme, že takýto postup môže ľudí povzbudiť, aby prehodnotili svoje slová, ak budú mať takú možnosť," uviedli zástupcovia spoločnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok