Šestnásťfinálové dvojice sú známe, Škrtel má Sporting Lisabon

TA3 SITA TASR
16.12.2019 15:02

Najúspešnejší tím futbalovej Európskej ligy, španielsky FC Sevilla, nastúpi v šestnásťfinále tohtosezónnej edície kontinentálneho pohára číslo dva proti rumunskému mužstvu CFR Kluž.

Šestnásťfinálové dvojice sú známe, Škrtel má Sporting Lisabon
SITA/AP

Anglický Arsenal Londýn, ktorý v uplynulom ročníku dokráčal až do finále, natrafí na grécky Olympiakos Pireus. Rozhodol o tom pondelňajší žreb v sídle Európskej futbalovej únie vo švajčiarskom Nyone.

V kádroch 32 tímov, ktoré sa predstavia v šestnásťfinálovom kole, figurujú iba dvaja slovenskí futbalisti. Martina Škrtela s tureckým tímom Istanbul Basaksehir čaká konfrontácia s portugalským Sportingom Lisabon. Ďalší obranca Milan Škriniar v drese talianskeho Interu Miláno sa môže tešiť na dvojzápas s bulharským Ludogorcom Razgrad, ktorý v pondelok vymenoval do funkcie hlavného trénera Čecha Pavla Vrbu.

Náročných protivníkov dostali premožitelia slovenského šampióna ŠK Slovan Bratislava v skupinovej časti EL - Sporting Braga a Wolverhampton Wanderers. Portugalský tím bude hrať so škótskym Glasgowom Rangers, na "vlkov" z Molineux Stadium čaká španielsky Espanyol Barcelona. K dvom tuctom tímov, ktoré si vybojovali postup z prvých dvoch priečok v dvanástich skupinách EL, pribudlo osem mužstiev z tretích miest v LM. Tie boli podľa renkingu UEFA pred žrebom šestnásťfinále EL rozdelené na polovicu na 16 nasadených a rovnaký počet nenasadených.

Prvé zápasy šestnásťfinále EL 2019/2020 odohrajú 20. februára, odvetné duely sú na programe 27. februára 2020. Finálový zápas sa uskutoční 27. mája 2020 v poľskom Gdansku.

žreb 16-finále EL 2019/2020:
Wolverhampton Wanderers - Espanyol Barcelona      Sporting Lisabon - Istanbul Başakşehir     
FC Getafe - Ajax Amsterdam     
Bayer Leverkusen - FC Porto     
FC Kodaň - Celtic Glasgow     
APOEL Nikózia - FC Bazilej     
CFR Kluž - FC Sevilla     
Olympiakos Pireus - Arsenal Londýn     
AZ Alkmaar - LASK Linz     
FC Bruggy - Manchester United     
Ludogorec Razgrad - Inter Miláno     
Eintracht Frankfurt - RB Salzburg     
Šachtar Doneck - Benfica Lisabon     
VfL Wolfsburg - Malmö FF     
AS Rím - KAA Gent     
Glasgow Rangers - Sporting Braga

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok