Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Peletový gril Weber SmokeFire prichádza s podporou Wi-Fi

Peletový gril Weber SmokeFire prichádza s podporou Wi-Fi
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
11. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vzhľadom na pohodlie a spoľahlivosť pri grilovaní jemne údeného mäsa získavajú peletové grily na popularite. Teraz sa do hry zapája aj jeden z najväčších výrobcov grilov. Peletový gril od spoločnosti Weber si prináša niekoľko užitočných funkcií zabalených v renomovanom oceľovom tele s porcelánovou glazúrou.

Údenie mäsa na grile v priebehu približne 12 hodín znamená, že človek musí zostať blízko, aby mohol pridať ďalšie drevo a drevené uhlie, aby sa v grile udržiavala stabilná teplota. Peletové grily ponúkajú o niečo väčšiu voľnosť a menej problémov. Pomocou mechanizmu násypky sa totiž automaticky ukladá peletové palivo na vykurovacie teleso tou správnou rýchlosťou tak, aby zostala teplota konštantná.

Peletové grily Weber SmokeFire.

Nové peletové grily SmokeFire od spoločnosti Weber pridávajú aj možnosť prepojenia grilu s domácou Wi-Fi sieťou. Pomocou teplotných sond umiestnených v komore a vo vnútri mäsa tak môže kuchár na základe meraní získať na svoj smartfón informáciu v reálnom čase o tom, kedy približne by malo byť mäso hotové. Sprievodná mobilná aplikácia poskytne aj tipy na prípravu jedál či ako správne nastaviť gril.

Peletový gril SmokeFire môže rozpáliť komoru v rozsahu od 93 ° C do 315 ° C. Teplota sa dá upravovať pomocou otočného ovládača, ktorý je umiestnený vedľa LCD displeja pre zobrazenie aktuálnej teploty.

Peletový gril Weber SmokeFire.

Do mechanizmu násypky sa zmestí až 10 kilogramov peliet a spoločnosť Weber tvrdí, že v porovnaní s konkurenčnými mechanizmami je jej špeciálne navrhnutý gravitačný mechanizmus urýchľuje proces predhrievania a pomáha predchádzať uviaznutiu peliet. Po dokončení grilovania sa popol a mastnota zhromaždia v odnímateľnej zásuvke, čo zabezpečí ľahšiu likvidáciu a čistenie.

Spoločnosť Weber ponúka gril SmokeFire v dvoch rozmeroch 24 palcov (61 cm) a 36 palcov (91,5 cm) za cenu 999 dolárov, respektíve 1 199 dolárov. K dispozícii budú začiatkom budúceho roka.

Peletový gril Weber SmokeFire.