Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Multifunkčné nástroje pre cyklistov EnCase sa skryjú v riadidlách bicykla

Multifunkčné nástroje pre cyklistov EnCase sa skryjú v riadidlách bicykla
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Cyklisti patria medzi tých, ktorí radi využívajú rôzne multifunkčné nástroje, ktoré sa zídu pre rýchlu opravu bicykla na cestách. No takúto pomôcku už nemusia nosiť po vreckách alebo v hydratačných batohoch. Prichádza totiž systém dvoch multifunkčných nástrojov, ktoré sa umiestnia priamo do rukoväte riadidiel bicykla.

Systém EnCase od spoločnosti Wolf Tooth pozostáva z dvoch hliníkových koncových uzáverov do riadidiel, z ktorých každý je pripevnený k valcovej gumenej časti slúžiacej pre uloženie multifunkčného nástroja, ktorá siaha do dutého vnútra tyče riadidiel. Vo vnútri jednej gumenej časti je uložený multifunkčný nástroj, ktorý pomáha s opravou reťaze a defektov na pneumatikách, pričom zostane ešte miesto pre uloženie náplastí na pneumatiky.

Systém multifunkčných nástrojov EnCase pre cyklistov.

V druhej gumenej časti sa nachádza multifunkčný nástroj s šesťhranným kľúčom s otočnou hlavou, spolu s ôsmimi vymeniteľnými bitmi. Tie poskytnú používateľovi 2, 2,5, 3, 4, 5 a 6 mm šesťhranné kľúče, imbusové kľúče Torx T10, T25 a T30, plochý a krížový skrutkovač a špeciálne kľúče pre utiahnutie špicov a ventilov.

Systém multifunkčných nástrojov EnCase pre cyklistov.

Z každej gumených častí pre uloženie nástrojov EnCase presahujú klapky, ktoré sa dajú orezať tak, aby sa prispôsobili vnútornému priemeru tyčí riadidiel. Tieto klapky zabezpečia priliehavé uloženie, aby celý valec nevypadol z riadidiel. Vo vnútri sa pritom ešte nájde miesto pre umiestnenie voliteľných doplnkov, ako je článok na opravu reťaze, ďalšie jadro ventilu alebo adaptér pre ventily Presta / Schrader.

Systém multifunkčných nástrojov EnCase pre cyklistov je kompatibilný s riadidlami, ktoré majú minimálny vnútorný priemer 17,5 mm. Celá súprava váži 132 gramov a stojí 119,95 dolárov.

Systém multifunkčných nástrojov EnCase pre cyklistov.