Po Ficovi obvinili aj Andreja Kisku. Ide o jeho rodinnú firmu

TA3 TASR SITA
6.12.2019 11:29

Krátko po tom, ako NAKA obvinila bývalého premiéra Roberta Fica pre jeho video o Milanovi Mazurekovi, obvineniu čelí aj bývalý prezident Andrej Kiska. Ide o kauzu jeho firmy KTAG.

Informovalo o tom Sme s odvolaním sa na svoje zdroje. Informáciu potvrdil aj Kiska, ktorý tvrdí, že ide o pomstu Roberta Fica. Ešte začiatkom roka polícia obvinila z daňového trestného činu konateľa firmy KTAG Eduarda Kučkovského. V čase, keď sa údajný trestný čin stal, bol konateľom aj Kiska. Kučkovský podal proti vzneseniu obvinenia sťažnosť. Firma pred prezidentskými voľbami v roku 2014 platila jeho kampaň a tieto peniaze neskôr zahrnula do svojich nákladov. Firma si od štátu vypýtala vratku DPH vo výške 155 633 eur.

Exprezidenta obvinenie nezaskočilo. „Fico ma pred tým varoval, keď som ho odmietol dať na ústavný súd. Ešte ako prezident vo februári som takýto postup Ficovej polície avizoval. Pred poslednými voľbami to isté Fico skúšal na Igora Matoviča a teraz aj na Jara Naďa. Obaja vyšli z tohoto súboja ešte silnejší a tak to bude aj teraz. Fico prehrá a konečne sa zbavíme vodcu mafie,“ uviedol.

Hoci jej štát vratku nevyplatil, už len žiadosť o ňu je podľa polície trestným činom a nevzťahuje sa naň účinná ľútosť. Firma už zaplatila aj pokutu. KTAG krátko pred daňovou kontrolou v roku 2017 podávala údajne viac ako tucet dodatočných daňových priznaní, čo by mohlo signalizovať, že naprávala chyby z minulosti.

Polícia k obvineniu A. Kisku: Bolo vznesené na základe znaleckých posudkov, listinných dôkazov, dokazovania a výsluchov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok