Toto sme na YouTube sledovali najviac. Zverejnili rebríčky videí

TA3 SITA
5.12.2019 13:17

Zástupcovia spoločnosti Google zverejnili rebríčky najsledovanejších videí roka na YouTube. V rebríčku nehudobných videí sa v rámci Slovenska na prvej priečke umiestnil novembrový zápas zmiešaných bojových umení MMA medzi Slovákom Attilom Véghom a Čechom Karlosom Vémolom.

Toto sme na YouTube sledovali najviac. Zverejnili rebríčky videí
SITA/AP

Zápasníci MMA aj Fekišovce

So svojimi skečmi sa umiestnili aj skupina Naked Bananas a duo Zrebný & Frlajs, youtuberi Gamer Asimister a PPPíter či upútavka na seriál Horná Dolná s rapujúcim Brmbalikom s ďalšími jej obyvateľmi. „Rebríček nehudobných videí reflektuje aj ďalšie rôzne spoločensky významné udalosti okolo nás. Okrem spomenutého MMA zápasu storočia, si neobvyklú pozornosť získala nahrávka rozhovoru medzi bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom a Marianom Kočnerom, ktorú na svoj YouTube kanál nahral Denník N. K slovu sa hlási aj jedna veľmi radostná udalosť - svadba Jasminy Alagič a Rytmusa," vyjadrila sa PR manažérka Googlu pre Českú republiku a Slovensko Alžbeta Houzarová.

"Začiatkom roka sa zase slávne-neslávne preslávila obec Fekišovce, keď sa jej ustanovujúce obecné zastupiteľstvo stalo hitom internetu. Slováci si nenechali ujsť ani Show Jana Krausa, ktorej hosťom bola vtedy ešte len kandidátka na prezidenta Zuzana Čaputová, neskôr zvolená za prezidentku Slovenskej republiky,“ doplnila Houzarová.

V hudbe kraľuje Gott

Rebríčku hudobných videí na Slovensku kraľuje duet Srdce nehasnou zosnulého speváka Karla Gotta s jeho dcérou Charlotte Ellou. Najúspešnejšou slovenskou skladbou je Anonym Mood speváčky Simy a rappera Separa, ktorá skončila na druhom mieste. Tretiu priečku obsadili Shawn Mendes a Camila Cabello so singlom Seňorita. Do rebríčka sa zaradili aj Claudia a Kali, Adam Ďurica, Dominika Mirgová so Šortym, Billie Eilish, Calvin Harris a Rag'n'Bone Man a Karmen Pál-Baláž.

Globálnemu rebríčku nehudobných videí dominuje Vajíčková olympiáda („Egg Olympics“). Dostal sa do neho zostrih zo svadby youtubera PewDiePiea, brazílski tvorcovia Whindersson Nunes a Nilson Izaias Papinho či Black Gryph0n, ktorý dokáže imitovať viac ako 50 rôznych populárnych spevákov. Medzi hudobnými videami je celosvetovo najpopulárnejší klip k piesni Con Calma v podaní Daddy Yankeeho a Snowa. Najobľúbenejšie video s najväčším počtom lajkov majú zase spomínaní Shawn Mendes a Camila Cabello so Seňoritou.

Rebríčky najpopulárnejších YouTube videí roku 2019 sú zostavované na základe pozretí, zdieľaní, komentárov, lajkov a ďalších faktorov. Vzhľadom na rôznorodosť videí, ktoré používatelia na YouTube sledujú, sa rebríčky obmedzili len na jedno video od konkrétneho interpreta či skupiny, resp. jednotlivca či iného zoskupenia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok