Turecká armáda presúva k sýrskej hranici ďalších vojakov a zbrane

SITA
30.7.2012 18:31

Turecká armáda vyslala smerom k hranici so Sýriou ďalšie konvoje vozidiel prepravujúcich vojakov, tanky, raketové systémy a iné zbrane. V pondelok o tom informovala štátna tlačová agentúra Anadolu, podľa ktorej ozbrojené sily posilňujú obranu pohraničných miest Kilis a Islahiye.

Turecká armáda presúva k sýrskej hranici ďalších vojakov a zbrane
SITA

Ankara zrejme reaguje na informácie zo sýrskych povstaleckých zdrojov, podľa ktorých mesto Afrín na priľahlom území Sýrie padlo do rúk kurdskej Strany demokratickej jednoty. Tá je napojená na separatistickú Kurdskú stranu pracujúcich (PKK), ktorú Tureckoaj iné krajiny považujú za teroristickú organizáciu. Turecký premiér Recep Tayyip Erdogan varoval, že armáda sa nebude zdráhať zasiahnuť proti "teroristom" a unikajúcich militantov PKK bude prenasledovať aj na území susednej krajiny.

Turecko výrazne posilnilo ochranu 900-kilometrovej hranice so Sýriou po incidente z 22. júna, keď sýrska armáda zostrelila tureckú stíhačku. Z nepokojnej krajiny medzitým prichádzajú informácie, podľa ktorých kontrolu nad viacerými miestami v pohraničí prevzali protivládni povstalci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok