Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Elektrický bicykel Amsterdam sa zameriava na zdravie a kondíciu

Elektrický bicykel Amsterdam sa zameriava na zdravie a kondíciu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 12. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Elektrických bicyklov v poslednej dobe pribúda neúrekom, no najnovší elektrický bicykel z dielne spoločnosti Spinciti s názvom Amsterdam sa okrem slušného výkonu, praktického dojazdu a prijateľnej ceny vyznačuje aj tým, že je zameraný na zdravie a kondíciu jazdca.

Nové elektrické bicykle Amsterdam sú navrhnuté najmä pre dochádzanie v meste. K tomu je aj prispôsobený ich dizajn s proprietárnymi rámami v pánskej a dámskej verzii, s nízkoprofilovou integrovanou batériou v dolnej trubke rámu. Bicykle s jemným vzhľadom amjú štandardné blatníky a na prvý pohľad by sa mohli dať porovnať s bežnými bicyklami bez elektrického pohonu.

V náboji kolesa e-bicykla Amsterdam sa nachádza elektromotor s výkonom až 500 wattov, ktorý vytiahne maximálnu rýchlosť až na 32 km / h. Dojazd na jedno nabitie batérie je udávaný na 50 kilometrov, čo by mohlo pokryť väčšinu potrieb na dochádzanie. Bicykle sú vybavené 8 prevodmi a radením Shimano, kotúčovými brzdami Tektro a malým integrovaným svetlometom.

Elektrický bicykel Spinciti Amsterdam.

No tým, čím sa chce elektrický bicykel Amsterdam odlíšiť od konkurencie je jeho zameranie sa na fitness. Bicykel sa dokáže prostredníctvom technológie Bluetooth pripojiť k smartfónu používateľa a dodá mu tak presné údaje o fyzickej záťaži do aplikácií, ako sú Strava, My Fitness Pal, Apple Health a ďalšie. Aplikácia tak nedostáva prehnané údaje, ktoré bežne poskytne väčšina fitness náramkov, keďže nedokážu rozpoznať, či je používateľ na bicykli alebo nie.

Možno si nikto pomyslí, že elektrické bicykle a fitness nejdú príliš dokopy. No štúdie preukázali, že jazda na bicykli s elektrickou asistenciou šliapania do pedálov má rovnaké výhody ako pri bežných bicykloch s tým, že sú dostupnejšie pre ľudí s nadváhou a tých, ktorí nie sú ochotní cvičiť. Elektrické bicykle údajne povzbudzujú ľudí, aby jazdili ďalej a častejšie, takže môžu pozitívne vplývať na fyzickú kondíciu a mohli by sa stať dobrým krokom k zdravšiemu životnému štýlu.

Elektrický bicykel Spinciti Amsterdam.

Nový elektrický bicykel Amsterdam sa dá získať prostredníctvom prebiehajúcej start-up kampane na portáli Indiegogo za cenu začínajúcu sa od 901 EUR za model s 250 W motorom. Model s 350 W motorom je k dispozícii za 1 082 EUR, zatiaľ čo najvýkonnejší model s 500 W motorom sa predáva za 1 172 EUR. K dispozícii je niekoľko farebných variantov a dodávka prvých kusov je naplánovaná na marec 2020.

Elektrický bicykel Spinciti Amsterdam.