KDH má na kandidátke bývalého guvernéra, župana i odídencov

TA3 TASR
2.12.2019 12:39

Kresťansko-demokratické hnutie povedie do parlamentných volieb Alojz Hlina. Dvojkou na kandidátke kresťanských demokratov je predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský, na treťom mieste bývalý poslanec parlamentu Pavol Zajac. KDH nominovalo 150 kandidátov do parlamentu.

KDH má na kandidátke bývalého guvernéra, župana i odídencov
SITA/Branislav Bibel

V prvej desiatke sú členovia predsedníctva KDH, na piatom mieste je kandidátka na primátorku Bratislavy v komunálnych voľbách 2018 Caroline Líšková, na siedmom mieste bývalá poslankyňa NR SR a súčasná starostka Smižian Miroslava Szitová, na ôsmom poslanec parlamentu Igor Janckulík. 

V druhej desiatke sú takisto bývalé poslankyne za hnutie OĽANO Soňa Gáborčáková, Elena Červeňáková a Anna Verešová i predchádzajúci guvernér Národnej banky Slovenska Jozef Makúch či hlavný koordinátor Národného pochodu za život Marek Michalčík. Na 150-člennú kandidátku nominovalo hnutie v rámci niekoľkých modulov, združujú napríklad primátorov a starostov, lekárov či pedagógov, ale aj mladých lídrov.

Výber z kandidátky KDH:

1. A. Hlina
2. M. Majerský
3. P. Zajac
5. C. Líšková
7. M. Szitová
8. I. Janckulík

Voľby do parlamentu budú 29. februára 2020. Kampaň sa už začala. Čas na podanie kandidátnych listín vypršal 1. decembra o polnoci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok