Rezort spravodlivosti čaká počas sviatkov veľké sťahovanie

TA3 SITA
30.11.2019 16:18

Ministerstvo spravodlivosti sa začne počas vianočných sviatkov sťahovať do nových priestorov. Definitívne bude však budovu využívať plnohodnotne až v novom roku, informoval tlačový odbor rezortu. O potrebe sťahovania ministerstva sa hovorí intenzívne niekoľko rokov, súťaž o novú budovu vyhlásila ešte exministerka Lucia Žitňanská.

Rezort spravodlivosti čaká počas sviatkov veľké sťahovanie
SITA/Martin Medňanský (ilu)

Rezort v súčasnosti sídli na Župnom námestí v Bratislave, kde navyše zdieľa priestory s Najvyšším súdom. Po novom roku bude sídliť na Račianskej ulici v areáli Výskumného ústavu zváračského.

„Ministerstvo spravodlivosti má vytvorenú pracovnú skupinu, ktorá aktuálne pripravuje harmonogram sťahovania jednotlivých sekcií ministerstva, s tým, že rezort je pripravený na sťahovanie. Oficiálne preberanie budovy je naplánované na termín v rozmedzí 16. až 20. decembra tohto roka. Samotné sťahovanie je naplánované na začiatok januára 2020, keďže v budove sa posilňovala statika a robili sa v nej úpravy tak, aby vyhovovala požiadavkám MS SR," uviedol tlačový odbor. Komplexné sťahovanie bolo naplánované v závere aktuálneho kalendárneho roka.

Ministerstvo spravodlivosti si bude najskôr budovu prenajímať. Do vlastníctva ju môže odkúpiť najskôr po dvoch rokoch, pričom odhad prevyšuje čiastku 23 miliónov eur. Do nových priestorov sa mal rezort sťahovať už za pôsobenia Lucie Žitňanskej, ale súčasný minister Gábor Gál vypísal novú súťaž. V tej pôvodnej totiž dominovali ponuky finančných skupín, čo sa Gálovi nepozdávalo. Jeho ministerstvo ročne zaplatí na prenájme 1 700 000 eur, pričom 1 500 000 tvorí nájomné a približne 200-tisíc eur sú výdavky na prevádzku.

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok