Môže vidieť raketu pod nosom, varuje KĽDR japonského premiéra

TA3 TASR
30.11.2019 11:14

Severná Kórea v sobotu varovala japonského premiéra Šinzóa Abeho, že čoskoro môže uvidieť "skutočnú balistickú raketu", a zároveň ho označila za "najhlúpejšieho muža" v dejinách.

Môže vidieť raketu pod nosom, varuje KĽDR japonského premiéra
SITA/AP

KĽDR vo štvrtok uskutočnila skúšobný odpal dvoch neidentifikovaných projektilov vypálených pravdepodobne z veľkého viachlavňového raketometu, ktoré dopadli do Japonského mora. Abe projektily označil za "balistické rakety", a to by bolo v rozpore s rezolúciami Organizácie Spojených národov.

Abe podľa vyhlásenia severokórejského ministerstva obrany môže byť označený za "najväčšieho idiota na svete" a "najhlúpejšieho muža v dejinách", ak nevidí rozdiel medzi balistickou raketou a strelou vypálenou z viachlavňového raketometu. Abe mal podľa vyhlásenia ministerstva možnosť vidieť správu o teste raketometu doplnenú o fotografie. "Abe môže v budúcnosti uvidieť skutočnú balistickú raketu a priamo pod svojím nosom," uvádza sa vo vyhlásení ministerstva.

Severná Kórea už začiatkom novembra označila Abeho za "idiota a ničomníka", ktorý na jej územie nikdy nevkročí. Išlo o reakciu na jeho kritiku severokórejského testovania zbraní. KĽDR čelí za svoj jadrový program a raketové skúšky medzinárodným sankciám. Pchjongjang pritom nedávno pohrozil obnovením skúšok rakiet dlhého doletu. Reagoval tak na výzvu piatich európskych členov Bezpečnostnej rady OSN, aby ukončil svoj jadrový program.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok