Bedmintonistka Fašungová sa lúči s Londýnom bez víťazstva

SITA
30.7.2012 10:41

Slovenská bedmintonová reprezentantka Monika Fašungová neúspešne zakončila svoje účinkovanie na Hrách XXX. olympiády v Londýne, keď v pondelkovom súboji podľahla Victorii Naovej z Austrálie za 32 minút 0:2 na sety.

Bedmintonistka Fašungová sa lúči s Londýnom bez víťazstva
SITA

Pri svojom debute pod piatimi kruhmi prehrala 24-ročná Bratislavčanka oba svoje duely bez zisku setu, v základnej D-skupine obsadila poslednú tretiu priečku a nepostúpila do ďalšej fázy olympijského turnaja.

Fašungová na začiatku zápasu musela dvakrát doťahovať trojbodové manko (0:3, 3:6) a v oboch prípadoch sa jej to podarilo. V tom druhom dokonca sériou štyroch úspešných košíkov išla aj do vedenia 7:6. Od stavu 9:11 z pohľadu Slovenky však jej súperka štyrikrát za sebou bodovala a získala rozhodujúci náskok (15:9), ktorý potom ešte zvýšila. Naovej stačila štvrťhodina hry na zisk prvého setu v pomere 21:12. Hráčke klubu CEVA Trenčín sa ani v druhom dejstve nepodarilo otočiť priebeh duelu. Od jeho úvodu musela doťahovať mierny náskok austrálskej reprezentantky (4:2, 8:6, 12:8, 17:14, 20:16). Fašungová síce odvrátila prvé dva mečbaly, ale Naová tretí pokus rozhodnúť využila a set vyhrala za 17 minút 21:18. Zverenka trénera Tomáša Lobotku sa teda nestala prvou slovenskou bedmintonistkou s víťazným zápasom na OH.

Naová, ktorá svoju bilanciu s Fašungovou upravila na 2:0, bude v utorok bojovať o prvenstvo v D-skupine a postup do vyraďovacej časti so Singapurčankou Juan Gu. 

Výsledky - pondelok:
Dvojhra žien - D-skupina: 
Monika Fašungová (SR) - Victoria Naová (Aus.) 0:2 (-12, -18) za 32 minút

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok