Strany dostanú v parlamentných voľbách čísla, budú ich žrebovať

TA3 TASR
29.11.2019 10:10

Ministerstvo vnútra zatiaľ prijalo prvé návrhy kandidátok do parlamentných volieb. Termín na ich podávanie uplynie v nedeľu 1. decembra o polnoci. Informovala o tom Petra Friese z tlačového odboru Kancelárie MV.

Strany dostanú v parlamentných voľbách čísla, budú ich žrebovať
SITA/Alexandra Čunderlíková

Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán zasadne v piatok 6. decembra. "Bude registrovať kandidátne listiny a žrebovať čísla," uviedla Friese. Kandidátku musia politické subjekty doručiť elektronicky alebo listom zapisovateľovi Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán. Ponúknuť na nej môžu najviac 150 mien.

S kandidátkou musia politické subjekty zaplatiť volebnú kauciu 17.000 eur. Vráti sa tým stranám, ktoré dostanú vo voľbách aspoň dve percentá hlasov.

Parlamentné voľby sa budú konať 29. februára 2020. Oficiálna volebná kampaň sa začala 5. novembra. Politické subjekty môžu na kampaň minúť najviac tri milióny eur vrátane dane z pridanej hodnoty. Musia mať transparentný účet. Kampaň sa končí volebným moratóriom, teda 48 hodín pred dňom konania sa volieb.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok