Zbytočne míňame, tvrdia aktivisti. Zablokovali vchod do skladov

TA3 TASR
29.11.2019 09:39

Niekoľko desiatok ekologických aktivistov blokuje distribučný sklad firmy Amazon, ktorý sa nachádza v metropolitnej oblasti Paríža. Svojou akciou chcú upozorniť na dôsledky nadmernej spotreby. Informovala o tom televízia BFM.

Zbytočne míňame, tvrdia aktivisti. Zablokovali vchod do skladov
SITA/AP (ilu)

Blokáda skladu Amazonu v meste Brétigny-sur-Orge v departemente Essonne súvisí aj s dňom výrazných zliav - Black Friday -, ktorý sa považuje za začiatok predvianočnej nákupnej horúčky. Podobné akcie sa vo štvrtok večer začali alebo sa v piatok konajú aj v okolí ďalších logistických centier a skladov vo Francúzsku. Ako informovala televízia BFM, aktivisti vybudovali barikády z balíkov slamy a z vyradených práčok, umývačiek a chladničiek, aby takto zabránili prejazdu kamiónov prichádzajúcich po tovar do skladov a distribučných centier. Šlo o kamióny z Litvy, Nemecka či Belgicka.

Podobná akcia sa v noci na piatok konala aj pred sídlom Amazonu v Clichy v departemente Hauts-de-Seine v regióne Île-de-France, kde sa jeden z aktivistov vyjadril, že "nastal čas skoncovať so svetom obchodu, ktorý nás vedie do ekologickej a sociálnej katastrofy a ohrozuje demokraciu".

Francúzski aktivisti bojujúci proti zmene klímy sa domnievajú, že návrh zákona o cirkulárnej ekonomike, ktorý už prešiel jedným hlasovaním v hornej komore parlamentu - Senáte -, nie je dostatočnou reakciou na stúpajúcu nadmernú spotrebu a nadmernú výrobu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok