Šéf Tiposu po zásahu NAKA končí. Ministerstvo ho odvolá

TA3 TASR
28.11.2019 19:03

Ministerstvo financií na základe štvrtkových informácií rozhodlo, že odvolá Jána Barcziho z funkcie generálneho riaditeľa a predsedu predstavenstva spoločnosti Tipos. Informovala o tom riaditeľka tlačového odboru rezortu Alexandra Gogová.

Šéf Tiposu po zásahu NAKA končí. Ministerstvo ho odvolá
SITA/Gabriel Kuchta

"Oficiálne odvolaný bude v najbližších dňoch," komentovala Gogová s tým, že fungovanie spoločnosti pokračuje v normálnom režime, o čom svedčí podľa jej slov aj štvrtkové riadne rokovanie predstavenstva. Sudca Špecializovaného trestného súdu v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica bude v piatok 29. novembra rozhodovať o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry väzobne stíhať dve osoby zaistené počas razie v priestoroch spoločnosti Tipos. Počas akcie v utorok 26. novembra v priestoroch spoločnosti príslušníci NAKA zadržali nielen šéfa Tiposu, ale aj šéfa IT odboru Miloša Preleca.

Polícia vo štvrtok na sociálnej sieti informovala, že v prípade poškodenej lotériovej spoločnosti vyšetrovateľ NAKA obvinil dve osoby z trestného činu porušovania povinnosti pri správe cudzieho majetku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Zároveň polícia potvrdila, že vyšetrovateľ prokurátorovi ÚŠP predložil podnet na ich vzatie do väzby. V uvedenej veci je poškodená spoločnosť Tipos.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok