Advokát sudkyne, ktorá mala napomáhať Kočnerovi, čelí konaniu

TA3 SITA
28.11.2019 18:56

Advokát Michal Mišík bude čeliť disciplinárnemu konaniu. Vyplýva to z oznámenia, ktoré dostala kancelária ombudsmanky od Slovenskej advokátskej komory.

Informoval o tom Denník N. Verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová podala na Mišíka podnet po medializácii, že ako člen súdnej rady začal zastupovať jednu zo sudkýň podozrivých z napomáhania Marianovi Kočnerovi Zuzanu Maruniakovú. Ombudsmanka v tom videla konflikt záujmov. Michal Mišík sa vzdal členstva v súdnej rade 13. novembra, dôvodom bolo jeho zastupovanie sudkyne Zuzany Maruniakovej.

Polícia v lete zhabala Maruniakovej mobilný telefón pre podozrenie z napomáhania Kočnerovi v súdnom spore o vyplatenie miliónových zmeniek. Podľa Mišíkovho oznámenia, ktoré vo štvrtok členom rady prečítala predsedníčka Lenka Praženková, bola absencia riadneho a včasného oznámenia skutočnosti, že zastupuje sudkyňu pochybením. Mišík, ktorý na zasadnutí nebol prítomný, zároveň v oznámení zdôraznil, že nechce ponechať klientku v ťažkom životnom období bez právnej pomoci.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok