Prokurátora našli s bodnými ranami, mohol si ich spôsobiť sám

TA3 TASR SITA
28.11.2019 11:17

Popradského prokurátora Jána Škovránka našli ráno v jeho byte s bodnými zraneniami. Orgány činné v trestnom konaní zatiaľ pracujú s pravdepodobnou verziou, ktorá cudzie zavinenie nepotvrdzuje. Prokurátor je hospitalizovaný a mimo ohrozenia života.

Prokurátora Okresnej prokuratúry v Poprade našli doma s bodným poranením brušnej dutiny, následne ho hospitalizovali a je mimo ohrozenia života. "Výzvu na tiesňovú linku 155 sme prijali krátko po 8. hodine s tým, že pomoc potrebuje zranený muž. Záchranári ho ošetrili a s bodným poranením brucha previezli pri vedomí do nemocnice," spresnila hovorkyňa Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová.

„Orgány činné v trestnom konaní zatiaľ pracujú s pravdepodobnou verziou, ktorá cudzie zavinenie nepotvrdzuje,“ informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry Jana Tökölyová. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová dodala, že na mieste je vyšetrovací tím, ktorý zabezpečuje všetky procesné úkony. "Vzhľadom na citlivosť prípadu nateraz nie je možné poskytnúť bližšie informácie," dodala.

Hovorkyňa popradskej nemocnice Sylvia Galajda potvrdila, že je hospitalizovaný práve na jednom z ich oddelení. "Bližšie informácie k jeho zdravotnému stavu zatiaľ nevieme poskytnúť," uviedla s tým, že pacienta prijali na centrálnom príjme, odkiaľ ho previezli na ďalšie pracovisko nemocnice.

Ako prvé sa v médiách objavili informácie o smrti prokurátora. Polícia tieto informácie poprela: "Dementujeme zverejnené informácie niektorých médií, podľa ktorých zomrel prokurátor, ktorý bol nájdený so zraneniami dnes v Poprade. Viac informácií poskytneme neskôr."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok