Smer má predstaviť kandidátku do volieb. Naznačí, ako ďalej

TA3 SITA
27.11.2019 08:40

Vládna strana Smer-SD v stredu potvrdí svoju kandidačnú listinu do budúcoročných parlamentných volieb. Volebným lídrom strany má byť súčasný predseda vlády Peter Pellegrini, dvojka kandidátky bude zrejme patriť predsedovi strany Robertovi Ficovi.

Smer má predstaviť kandidátku do volieb. Naznačí, ako ďalej
SITA/Ľudovít Vaniher

Ďalšie poradie na kandidátke zatiaľ nie je známe. Podľa viacerých zdrojov zvnútra strany ho nepoznajú ani jej členovia. Nie je teda vylúčené, že konečnú podobu kandidátky môžu výrazne ovplyvniť rozdielne pohľady dvoch názorových skupín v Smere na budúce smerovanie strany. Prevaha stúpencov jednej zo skupín na čele kandidátky by potom mohla naznačiť, akým smerom sa bude najsilnejšia politická strana uberať a či je medzi jej členmi dostatok vôle na vnútrostranícke reformy.

Politické strany, hnutia alebo koalície strán, ktoré sa chcú uchádzať o hlasy voličov, musia kandidátky pre februárové parlamentné voľby doručiť zapisovateľovi Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán najneskôr v nedeľu 1. decembra. Lehota na podanie kandidačnej listiny sa končí uplynutím posledného dňa, teda v nedeľu 1. decembra o 24:00, vyplýva to z informácií zverejnených na webstránke ministerstva vnútra.

Parlamentné voľby sa budú konať 29. februára 2020.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok