Fico naznačil, kto bude na kandidátke a pustil sa do opozície

TA3 TASR SITA
25.11.2019 16:25

Vládna strana Smer-SD pravdepodobne v stredu 27. novembra rozhodne o podobe kandidátnej listiny. Na tlačovej konferencii to povedal predseda Smeru-SD Robert Fico. Na stredu je podľa neho zvolané predsedníctvo, na ktorom predstaví návrh kandidátky. Fico zároveň zdôraznil, že opozícia ponúka alternatívu postavenú iba na nenávisti voči Smeru-SD.

Kandidátka bude zostavená inak

Zopakoval, že na prvom mieste navrhuje premiéra a podpredsedu Smeru-SD Petra Pellegriniho. Fico potvrdil, že na kandidátke bude aj súčasný poslanec Ľuboš Blaha. Fico uviedol, že kandidátka bude zostavená inak ako v minulosti. Skonštatoval, že dôjde k výrazným posunom na vyššie miesta tých predstaviteľov, ktorí sú väčším prínosom. Spomenul napríklad poslanca Erika Tomáša. To, či bude na kandidátke aj podpredseda strany Martin Glváč, ktorý odišiel z postu podpredsedu parlamentu, Fico nechcel povedať.

Šéf Smeru-SD povedal, že na kandidátke budú primátori, "pomerne významní predstavitelia akademickej obce", ale aj osvedčené tváre strany Smer. Podľa stanov kandidátku predkladá predseda Smeru-SD, Fico uviedol, že vnímal atmosféru v strane a svoj návrh kandidátky bude s členmi predsedníctva konzultovať.

Strana sa chce podľa Fica zamerať na ďalšiu ochranu sociálneho štátu. Podnikateľom odkázal, že Smer nemá kde ustúpiť od sociálnych opatrení. "Tlak na realizáciu sociálneho štátu musí pretrvať," skonštatoval s tým, že strana bude chrániť všetko, čo bolo v tejto oblasti dosiahnuté.

Fico v opozícii alternatívu nevidí

Fico tiež na tlačovej konferencii vyhlásil, že Smer-SD vie ponúknuť stabilitu a profesionalitu. Súčasnú opozíciu kritizoval, že nevie dospieť k dohode. "Berieme na vedomie, že opozícia sa nedohodla prakticky na ničom a že dnes ponúka ako alternatívu pre Slovensko neuveriteľný zlepenec siedmich politických strán," vyhlásil. Podľa Fica je evidentné, že alternatíva, ktorá je postavená iba na nenávisti voči Smeru-SD, nemôže byť alternatívou na vládnutie.

Šéf Smeru-SD kritizoval niektoré opatrenia, ktoré ponúkajú opozičné strany v kampani. Spomenul exministra zdravotníctva za jeho vlády Tomáša Druckera, ktorý si založil stranu Dobrá voľba, predsedu SaS Richarda Sulíka, ako aj stranu Za ľudí a Andreja Kisku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok