Textár i žena, ktorá držala hladovku. Socialisti predstavili kandidátku

TA3 TASR
25.11.2019 09:14

Politické hnutie Socialisti.sk povedie do budúcoročných parlamentných volieb jeho predseda Eduard Chmelár. Dvojkou na kandidátke je žeriavnička Zuzana Cingeľová, známa držaním hladovky pred Úradom vlády za lepšie pracovné podmienky robotníkov. Tretí je textár skupiny Tublatanka Martin Sarvaš.

Textár i žena, ktorá držala hladovku. Socialisti predstavili kandidátku
SITA/Branislav Bibel

Rozhodol o tom víkendový nominačný snem hnutia v Banskej Bystrici. Informoval jeho hovorca Matej Pintér. Delegáti snemu zároveň schválili volebný program. Ústrednou témou je systematické znižovanie výdavkov na zbrojenie a presun peňazí na výstavbu cenovo dostupných bytov pre mladé rodiny.

Navrhuje sa tiež zvýšenie minimálnej mzdy a dôchodkov, ako aj sociálnej ochrany chudobných ľudí. "Socialisti sľubujú aj skrátenie pracovného času, podiel zamestnancov na zisku firiem, zrušenie zdravotných poisťovní a ich nahradenie priamymi platbami zo štátneho rozpočtu," poznamenal Pintér.

Na kandidátnej listine hnutia Socialisti.sk budú aj zástupcovia Frontu ľavicovej mládeže a Vzdoru – strany práce, ktorí sa stotožnili s volebným programom. Predseda hnutia rokoval aj s predsedom strany Solidarita – Hnutie pracujúcej chudoby Stanislavom Mičevom. Ako však Chmelár píše na sociálnej sieti, Mičevova politická strana bude kandidovať samostatne. Hnutie socialistov napriek tomu verí, že ľavici sa v týchto parlamentných voľbách podarí postaviť silnú alternatívu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok