Slovan je jesenným majstrom, dva góly Seredi uštedril Šporar

TA3 TASR
23.11.2019 18:47

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v domácom stretnutí 16. kola Fortuna ligy nad Sereďou 2:0. O triumf sa postaral slovinský útočník Andraž Šporar, ktorý prišiel na ihrisko v 65. minúte a v rozmedzí 77. a 82. minúty strelil oba góly Slovana. "Belasí" si vďaka trom bodom a zaváhaniu Dunajskej Stredy v Michalovciach (0:5) v predstihu zabezpečili prvé miesto v tabuľke po jesennej časti sezóny.

Pred úvodným výkopom odovzdali cenu za gól mesiaca október domácemu útočníkovi Andražovi Šporarovi za zásah proti Michalovciam. V sobotu však dostal v základe prednosť Ratao, na ktorého už v 2. minúte smerovala kolmica Holmana, Brazílčan však nedobehol prudkú prihrávku. Slovan mal podľa očakávania viac z hry, Sereď však nepúšťala súpera do vyložených príležitostí. V 23. minúte po faule na Holmana zahral priamy kop Nono, ale vynikol brankár Iliev.

V 37. minúte hostia pohrozili, za obranou hostí sa ocitol Iván, ale jeho zakončenie na poslednú chvíľu zblokoval De Marco. Hneď z protiútoku sa dostal do šance Daniel, jeho strelu spoza šestnástky efektne vyrazil Iliev. Nepochodil ani Holman, ktorý sa síce preštrikoval cez obrancov Serede, ale netrafil bránku.

Po zmene strán pokračovalo ofenzívne trápenie Slovana, Sereď sa zameriavala na protiútoky, vo finálnej fáze však tiež narážala na nepresnosti. V 61. minúte sa pekne uvoľnil Pauschek, no prestrelil bránku. Hostia mali veľkú príležitosť o dve minúty neskôr, Dabó našiel Špehara, ktorý tesne minul Šullovu bránku. Vzápätí sa dostala Sereď opäť do šance, Dabó prihral na Ivána, ten posunul Morongovi, jeho pokus však išiel nad.

Domáci sa predsa dočkali, v 77. minúte sa na pravom krídle uvoľnil Daniel, poslal prízemný center do päťky, kde sa presadil striedajúci Šporar. Slovinský útočník pridal aj druhý gól. V 82. minúte v súboji donútil k chybe obrancu hostí, lopta sa dostala k Dražičovi, ktorý ju posunul k Šporarovi, ten zblízka bez ťažkostí prekonal Ilieva aj po druhý raz v zápase. Slovanisti mohli pridať aj tretí gól, ale Holman zvnútra šestnástky minul.

ŠK Slovan Bratislava - ŠKF iClinic Sereď 2:0 (0:0)

Góly: 77. a 82. Šporar. Rozhodovali: Marhefka - Weiss, Ádám, ŽK: Holman, Ljubičič (obaja Slovan), 4371 divákov

Slovan: Šulla - Pauschek (81. Medveděv), Abena, Božikov, De Marco - Ljubičič, Nono (65. Rabiu) - Daniel, Holman, Dražič - Ratao (65. Šporar)

Sereď: Iliev – Dabó, Ba, Hučko, Slaninka – Pankaričan (85. Rorič), Lukáčik - Iván, Špehar (65. Louka), Ventúra - Morong (87. Cleber)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok