Most-Híd predstavil kandidátku, stranu do volieb povedie Érsek

TA3 SITA
23.11.2019 14:02

Vládnu stranu Most-Híd povedie do budúcoročných parlamentných volieb súčasný minister dopravy Árpád Érsek. Po zasadnutí Republikovej rady Mosta-Híd v centrále strany to povedal jej predseda Béla Bugár.

Bugár: Ukazujeme, že vieme spájať

Bugár má byť na druhom mieste kandidátky, na treťom mieste sa nachádza súčasný minister životného prostredia László Sólymos. Štvorkou bude podpredseda strany a splnomocnenec vlády SR pre rómske komunity Ábel Ravasz. Podpredseda Národnej rady SR Andrej Hrnčiar bude kandidovať zo siedmeho miesta.

Posledné prieskumy verejnej mienky ukazujú, že Most-Híd by sa do parlamentu nedostal. Podľa prieskumu agentúry Focus, ktorý sa uskutočnil 30. októbra až 6. novembra na vzorke 1 020 respondentov, by stranu volilo 4,1 percenta.

„My nielen hovoríme o tom, že treba spolupracovať, ale reálne to aj robíme a o tom svedčí to, že na našej kandidátke sú predstavitelia strany Šanca či Maďarskej kresťanskodemokratickej aliancie,“ priblížil na tlačovej konferencii Bugár. Kandidátka je podľa neho postavená tak, aby ukázala, že strana vie presadzovať záujmy regiónov a že sa vie spájať s cieľom spolupráce, ktorá bude osožná pre všetkých. Predseda Mosta-Híd zároveň potvrdil, že na kandidátke už nebude minister spravodlivosti Gábor Gál či štátna tajomníčka rezortu spravodlivosti Edita Pfundtner, ktorí medzičasom oznámili, že v parlamentných voľbách 2020 kandidovať nebudú.

Aké sú ich priority?

Podpredseda Mosta-Híd Ábel Ravasz na tlačovke povedal, že vo volebnom programe strany budú klásť dôraz predovšetkým na rozvoj regiónov, životné prostredie, oblasť dopravy a na národnostné menšiny. „Nepripravili sme úplne nový program, ale urobili aktualizáciu programu Občianska vízia 2016 a nazvali ho Občianska revízia 2020. Konkrétne body programu predstavíme čoskoro,“ uviedol Ravasz.

Posledné prieskumy verejnej mienky ukazujú, že Most-Híd by sa do parlamentu nedostal. Podľa prieskumu agentúry Focus, ktorý sa uskutočnil 30. októbra až 6. novembra na vzorke 1 020 respondentov, by stranu volilo 4,1 percenta. Agentúra MVK namerala strane v prieskume od 5. do 12. novembra na vzorke 1 079 opýtaných podporu 2,3 percenta. Hnutia a politické strany musia podať kandidačnú listinu do 1. decembra. Parlamentné voľby sa budú konať 29. februára 2020, vyhlásil ich predseda parlamentu Andrej Danko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok