Ak Slováci porazia Írov, nastúpia vo finále play-off na pôde súpera

TA3 TASR SITA
22.11.2019 12:46

Slovenská futbalová reprezentácia nastúpi v prípade postupu do finále play off o majstrovstvá Európy na pôde súpera. Semifinálový duel B-divízie proti Írsku odohrá 26. marca doma, o päť dní neskôr sa môže stretnúť s víťazom zápasu Bosna a Hercegovina - Severné Írsko.

Ak Slováci porazia Írov, nastúpia vo finále play-off na pôde súpera
SITA/AP

Známych je už 20 účastníkov ME, zvyšné kvarteto vzíde z play-off jednotlivých divízií LN. Mužstvo spod Tatier nepreniklo na šampionát z E-skupiny kvalifikácie, ale bude mať príležitosť na reparát. Už niekoľko dní bolo známe, že tím SR nastúpi v semifinále "baráže" doma proti Írsku. Piatkový žreb určil, že v prípade postupu do finále nastúpia Slováci na ihrisku víťaza druhého "béčkového" semifinále medzi Bosnou a Hercegovinou a Severným Írskom.

Keďže na rozdiel od divízií B a D v "áčku" a "céčku" pred žrebom ešte nebolo skompletizované kvarteto účastníkov, počas aktu sa rozhodlo o tom, že zo siedmich zástupcov C-divízie sa Rumunsko, Bulharsko a Maďarsko presunú do play-off tej najvyššej k Islandu. V "céčku" tak napokon z možného kvarteta, ktoré ešte mohli premiestniť inde, zostal Izrael, ktorý sa v semifinále predstaví v Škótsku.

Žreb základných skupín ME 2020 je na programe na budúcu sobotu 30. novembra v rumunskej Bukurešti. Možných súperov na šampionáte spoznajú aj všetci účastníci play-off LN vrátane Slovenska. Mužstvo trénera Pavla Hapala by sa v prípade postupu malo predstaviť v základnej E-skupine spolu so Španielskom a ďalšími dvoma tímami a zápasy by odohralo v Bilbau a Dubline.

A-divízia
semifinále: Island - Rumunsko, Bulharsko - Maďarsko
finále: Bulharsko/Maďarsko - Island/Rumunsko
B-divízia
semifinále: Bosna a Hercegovina - Severné Írsko, Slovensko - Írsko
finále: Bosna a Hercegovina/Severné Írsko - Slovensko/Írsko
C-divízia
semifinále: Škótsko - Izrael, Nórsko - Srbsko
finále: Nórsko/Srbsko - Škótsko/Izrael
D-divízia
semifinále: Gruzínsko - Bielorusko, Severné Macedónsko - Kosovo
finále: Gruzínsko/Bielorusko - Severné Macedónsko/Kosovo

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok