Som bohatší než si myslíte, tvrdí Trump. Ukáže daňové priznanie

TA3 TASR
21.11.2019 22:05

Prezident Spojených štátov Donald Trump na Twitteri oznámil, že pred prezidentskými voľbami, ktoré sa budú konať v roku 2020, zverejní svoje daňové priznanie.

Som bohatší než si myslíte, tvrdí Trump. Ukáže daňové priznanie
SITA/AP

"Nemám čo skrývať a keď zverejním svoje daňové priznanie niekedy pred voľbami, ukáže to len jednu vec, a tou je, že som oveľa bohatší než si ľudia myslia. A to je dobré," napísal Trump na Twitteri, pričom upozornil na to, že ide o jeho vlastné rozhodnutie.

Trump poukázal aj na to, že dvojročné vyšetrovanie zasahovania Ruska do amerických prezidentských volieb v roku 2016 vedené osobitným americkým vyšetrovateľom Robertom Muellerom, ukázalo, že jeho financie sú v poriadku. Mueller podľa Trumpa skontroloval všetky jeho finančné operácie a dane a "nenašiel nič". Poznamenal, že honba na čarodejnice teraz pokračuje ďalej zo strany prokuratúry v New Yorku.

Federálny odvolací súd v New Yorku totiž začiatkom novembra rozhodol, že Trumpove daňové priznania od roku 2011 môžu byť predložené vyšetrovateľom. Trump uviedol, že toto sa nikdy nestalo nijakému prezidentovi a je to podľa neho nelegálne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok