Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

LaserPecker Pro sa pasuje za najvyspelejšiu prenosnú gravírovačku

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Na to, aby sme vytvorili niečo výnimočné, osobné, nie je nič lepšie ako si vygravírovať na vec nejaký text, vzor či inú grafiku. Existujú rôzne hobby ručné tepelné gravírovačky, ktoré však nebývajú presné. Čoskoro si však ľudia budú môcť gravírovať svoje veci pomocou technologicky vyspelej laserovej gravírovačky s názvom LaserPecker Pro.

Nová laserová gravírovačka LaserPecker Pro je vybavená 405-nanometrovým modro-fialovým laserom, ktorý by mal údajne vydržať viac ako 10 000 hodín používania. Gravírovačka dokáže vypaľovať texty alebo grafiku na rôzne materiály, ako sú tkanina, drevo, koža, plast a kov. Dá sa však nastaviť aj tak, aby laser prepaľoval cez lepenku, čo používateľom umožní vytárať laserovo rezané kúsky pre trojrozmerné modely.

Laserová gravírovačka LaserPecker Pro.

Grafické alebo textové súbory sa do zariadenia odosielajú cez Bluetooh pripojenie zo sprievodnej mobilnej aplikácie v smartfóne pre operačné systémy iOS alebo Android. Vybraná položka, na ktorú chce používateľ niečo vygravírovať, sa potom umiestni na podložku na spodnej strane teleskopického stojana gravírovačky.

Zariadenie potom použije samostatný laser na premeranie svojej vzdialenosti od horného povrchu objektu, pričom sa gravírovačka automaticky zdvíha alebo spúšťa na stojane tak, aby vycentrovala grafiku či text na predmete. Ďalší laser sa používa na premietnutie ukážky na povrch objektu, čo používateľovi umožní manuálne vyladiť polohu alebo veľkosť gravírovania ešte pred začiatkom samotného laserového vypaľovania.

Laserová gravírovačka LaserPecker Pro.

Keďže laser vyžaruje jasné svetlo, je súčasťou výbavy gravírovačky LaserPecker Pro aj skladací ochranný štít blokujúci modré svetlo lasera, ktorý používateľ rozloží okolo gravírovačky. Výrobca tiež odporúča, aby ľudia počas gravírovania používali ochranné okuliare a aby sa vyhli priamemu pohľadu na laserové svetlo. Spustenie gravírovačky je zabezpečené heslom a navyše sa vypne v prípade, ak sa začne prehrievať alebo keď v blízkosti laseru deteguje pohyb.

Laserová gravírovačka LaserPecker Pro sa dá získať prostredníctvom prebiehajúcej start-up kampane na portáli Kickstarter za akciovú cenu 289 dolárov. Maloobchodná cena po skončení kampane bola stanovená na 399 dolárov. Dodávka prvých kusov pre podporovateľov kampane je naplánovaná na január 2020.

Laserová gravírovačka LaserPecker Pro.