Prezidentka vymenovala sudcov: Ste súčasťou novej nádeje

TA3 TASR
21.11.2019 10:30

Prezidentka Zuzana Čaputová v Prezidentskom paláci v Bratislave vymenovala šesť sudcov všeobecných súdov bez časového obmedzenia. Stali sa nimi Mária Černáková, Eva Dobríková, Peter Dudič, Eva Lampartová, Gabriela Lukáčová a Zuzana Salajová.

"Ujímate sa funkcií v čase, kedy sú pohľady verejnosti nasmerované k sudcom viac ako inokedy. V čase, kedy so znepokojením sludejeme, ako sa sudcovia sami, ale aj celý sudcovský stav vysporiadava s tými, ktorí vo svojej funkcii zlyhali. V čase, kedy zo všetkého najviac potrebujeme vidieť ozdravenie justície. Preto ste súčasťou novej nádeje, ktorú chceme v justícii vnímať," prihovorila sa im prezidentka.

Praje sudcom, aby si uchovali pocit, s ktorým si pred niekoľkými minútami prevzali dekrét o vymenovaní za sudcu. "Pocit sebaúcty je dôležitým predpokladom napĺňania každého spoločensky dôležitého poslania. Kto v takomto významnom postavení stratí pochopenie pre uznanie vážnosti a hodnoty svojej profesie, ocitne sa na najlepšej ceste, aby stratil úplne všetko. Preto nielen vám, ale aj Slovenskej republike želám, aby ste ako kariérni sudcovia udržali osobnú i profesionálnu úctu k sebe samým po celý čas výkonu vášho povolania," dodala Čaputová.

Zoznam vymenovaných sudcov:
Mária Černáková, Okresný súd Levice
Eva Dobríková, Okresný súd Komárno
Peter Dudič, Okresný súd Rožňava
Eva Lampartová, Okresný súd Prešov
Gabriela Lukáčová, Okresný súd Humenné
Zuzana Salajová, Okresný súd Kežmarok

Prezidentka rovnako popriala sudcom pri výkone funkcie aj odvahu. "Aby ste pri všetkých hodnotových, etických dilemách urobili správne, i keď niekedy náročnejšie rozhodnutie. Ale rozhodnutie, ktoré bude v súlade s vašim presvedčením," dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok