Serena Williamsová postúpila hladko do 2. kola dvojhry

SITA
28.7.2012 16:19

Americká tenistka Serena Williamsová suverénne postúpila do 2. kola dvojhry žien na OH v Londýne.

Serena Williamsová postúpila hladko do 2. kola dvojhry
SITA

V sobotňajšom zápase 1. kola na tráve wimbledonského All England Lawn Tennis and Croquet Clubu rovnako ako vo finále newyorských grandslamových US Open 2008 prekonala Srbku Jelenu Jankovičovú. V dueli dvoch bývalých jednotiek svetového rebríčka WTA tentoraz zvíťazila na hlavnom dvorci za 61 minút suverénne 6:3, 6:1. Nastrieľala 8 es a 20 "winnerov" popri 11 nevynútených chybách.

Tridsaťročná mladšia zo známych sestier Williamsových je favoritkou na zisk zlata po tom, ako práve v tomto dejisku pred necelým mesiacom získala svoj piaty singlový titul z medzinárodných otvorených majstrovstiev Anglicka a 14. vrcholný celkovo. Pod piatimi kruhmi má na konte dve zlaté medaily vo štvorhre po boku Venus Williamsovej, a to zo Sydney 2000 a Pekingu 2008.

Pri svojej olympijskej premiére vo dvojhre Serena pred štyrmi rokmi v čínskej metropole nestačila vo štvrťfinále na Rusku Jelenu Dementievovú, neskoršiu celkovú víťazku. Medzi najlepšími 32 hráčkami na adrese SW19 Church Road si zmeria sily s inou "mladšou sestrou" - Poľkou Urszulou Radwanskou. Agnieszku Radwanskú zdolala vo finále Wimbeldonu 2012. 

Dvojhra žien - 1. kolo: 
Serena Williamsová (USA-4) - Jelena Jankovičová (Srb.) 6:3, 6:1 za 61 minút

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok