Rusko obviňuje západ a krajiny susediace so Sýriou z krviprelievania

TASR
28.7.2012 14:41

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov dnes varoval, že medzinárodná podpora sýrskym vzbúrencom by mohla viesť k "väčšiemu krviprelievaniu" a nemožno očakávať, že vláda v Damasku sa ochotne vzdá svojim protivníkom.

Rusko obviňuje západ a krajiny susediace so Sýriou z krviprelievania
SITA

Lavrov, ktorého krajina vetovala už tri rezolúcie Bezpečnostnej rady OSN, zamerané na vyvinutie nátlaku na sýrsku vládu, aby ukončila 16 mesiacov trvajúce násilie, uviedol, že západné i arabské štáty by mali viac vplývať na povstalcov v snahe presvedčiť ich, aby skončili boje.

Podľa šéfa ruskej diplomacie sýrskemu mestu Aleppo hrozí bezprostredná tragédia, avšak - aspoň čiastočne - možno z tejto situácie viniť i vzbúrencov.

"Tlak sa musí vyvíjať na každého," zdôraznil Lavrov na spoločnej tlačovej konferencii so svojím japonským rezortným partnerom Koičirom Gembom po vzájomných rokovaniach v čiernomorskom rekreačnom stredisku Soči, letnom sídle ruského prezidenta Vladimira Putina.

"Bohužiaľ, naši západní partneri robia radšej niečo trochu odlišné, a zásadne - spolu s niektorými krajinami susediacimi so Sýriou - podporujú ozbrojený boj proti režimu," konštatoval minister, citovaný agentúrou Reuters. "Cenou za toto všetko je ešte viac krvi," dodal.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok