Chcú prebrať zodpovednosť. Kollárovci predstavili svoj program

TA3 TASR SITA
9.11.2019 13:28

Hnutie Sme rodina predstavilo deväťbodový program pomoci rodinám do najbližších parlamentných volieb. Program podľa členov reaguje na najnaliehavejšie výzvy dnešných dní a ponúka reálne riešenia. Hnutie deklarovalo, že je pripravené prevziať zodpovednosť za Slovensko. Sme rodina program predstavila na programovej konferencii.

O príspevkoch a prioritách

Ako na tlačovej konferencii uviedol líder Sme rodina Boris Kollár, hnutie je pripravené prevziať zodpovednosť za našu krajinu. Medzi priority volebného programu hnutia bude patriť právo na dôstojný príjem, zabezpečenie bezplatnej verejnej dopravy pre žiakov stredných škôl, právo na štátny nájomný byt či zrušenie doplatkov na lieky pre deti a dôchodcov. Hnutie sa bude taktiež snažiť presadiť exekučnú amnestiu, poskytnúť 30 eur k dôchodku pre ženy za každé dieťa, dorovnať príjem pre ženy na materskej dovolenke, poskytnúť 100 eur pre všetkých žiakov základných škôl na pomôcky a zaistiť právo na prenájom auta od štátu za 100 eur mesačne pre každú rodinu.

Tento program podľa predsedu Sme rodina reaguje na najnaliehavejšie výzvy dnešných dní a ponúka aj reálne riešenia. „Cítim, čo ľudí naozaj trápi, ľudské príbehy sa ma dotýkajú, pretože nimi žijem. Pomáhal som ľuďom dávno predtým, než som išiel do politiky, pomáham ľuďom, keď som v opozícii, a preto budem pomáhať ľuďom, aj keď budem vo vláde. V tomto máte vo mne istotu,“ povedal Kollár.

Kandidátku majú pripravenú

Líder hnutia priblížil, že päť miliónov obyčajných bežných ľudí oprávnene v každých voľbách očakáva zmenu, ale vždy ich čakalo len ďalšie sklamanie. Aj v týchto voľbách hrozí podľa neho ľuďom ďalšie sklamanie od tých, ktorí sa tvária ako noví politici, lebo si obliekli masky progresívcov alebo vlastencov. „Lenže, akou zárukou sú títo ľudia, ktorí desaťročia ten politický systém tvorili, boli jeho integrálnou súčasťou, vždy mysleli len na seba, vždy pomáhali iba sebe a svojim oligarchom v pozadí a teraz sa tvária, že ho idú zmeniť?“ zamyslel sa Kollár a hneď aj odpovedal, že „žiadnou“.

Kollár zároveň objasnil, že hnutie už má pripravený stály zoznam 150 ľudí, ktorí budú na kandidačnej listine do budúcoročných parlamentných volieb. „Budeme však ešte rokovať o tom, kto bude na akom mieste kandidátky," dodal predseda.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok