NHL: Cehlárik má svoj prvý bod v sezóne, Chára si pripísal hity

TA3 SITA
9.11.2019 08:29

Slovenský hokejista Peter Cehlárik dosiahol svoj prvý kanadský bod v aktuálnej sezóne zámorskej NHL. V zápase na ľade Detroitu sa asistenciou podieľal na úvodnom presnom zásahu českého centra Davida Krejčího, ale Bostonu to napokon na víťazstvo nestačilo.

NHL: Cehlárik má svoj prvý bod v sezóne, Chára si pripísal hity
SITA/AP

"Červené krídla" dokázali stretnutie otočiť, zvíťazili 4:2 a ukončili negatívnu sériu štyroch prehier. Hviezdny moment 24-ročného rodáka zo Žiliny prišiel už po 69 sekundách, keď zachytil rozohrávku súpera v útočnom pásme a po jeho prihrávke trafil presne Krejčí. V Little Caesars Arene strávil Cehlárik na ľade viac než 12 minút a zápas ukončil s jednou asistenciou a plusovým bodom. Zdeno Chára odohral 19:18 min a pripísal si na konto jednu strelu a dva "hity". Brankár Jaroslav Halák sledoval zápas len zo striedačky.

V spomenutom dueli zaznamenal asistenciu David Pastrňák, ktorý bodoval v 14. zápase po sebe. Hviezdou stretnutia bol však domáci útočník Robby Fabbri, ktorý pri svojom debute za Detroit strelil dva góly, vrátane toho rozhodujúceho. "Robby vyzerá ako hráč, ktorý dokáže skórovať a vieme, že v minulosti bol veľmi dobrý v presilových hrách. Dali sme mu šancu a odviedol vynikajúcu prácu. Neočakávame, že v každom zápase strelí dva góly, ale hral tvrdo a robil správne veci," vyjadril sa tréner Detroitu Jeff Blashill na adresu dvojgólového strelca.

Zaujímavosťou duelu boli dve asistencie kanadského brankára Detroitu Jonathana Berniera. Naposledy sa niečo podobné podarilo v organizácii "červených krídel" brankárovi Jimovi Rutherfordovi, ešte vo februári 1979 pri jednoznačnom triumfe 6:2 nad Pittsburghom. Celkovo má 31-ročný Bernier v kariére na konte už sedem bodov.

V piatkových zápasoch sa v akcii predstavil aj slovenský obranca Erik Černák. V rámci tzv. NHL Global Series zvíťazila jeho Tampa Bay nad Buffalom 3:2, pričom zápas sa odohral vo švédskom Štokholme. Fanúšikov na severe Európy potešil svojim návratom po zranení obranca Victor Hedman a pripísal si jednu asistenciu. Košický rodák Černák nebodoval a v 19. min si vyslúžil menší trest za nedovolené bránenie.

Piatkové výsledkové sumáre NHL:

Buffalo - Tampa Bay 2:3 (0:2, 1:0, 1:1) - hralo sa v Štokholme
Erik Černák (Tampa Bay) odohral 17:42 min, 4 strely, 2 trestné minúty, 1 "hit"

Detroit - Boston 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Peter Cehlárik odohral 12:07 min, 1 asistencia, 1 plusový bod, Zdeno Chára (obaja Boston) odohral 19:18 min, 1 strela, 2 "hity"

Winnipeg - Vancouver 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Edmonton - New Jersey 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok