Na košickej stanici sa zrazili vlak a lokomotíva, hlásia zranených

TA3 TASR SITA
7.11.2019 15:39

Košickí hasiči boli privolaní k zrážke osobného vlaku a lokomotívy, ku ktorej došlo na železničnej stanici Košice-Staré Mesto. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová. Zranil sa jeden cestujúci a vlakvedúci, ktorých na mieste ošetrili a následne previezli na ďalšie ošetrenie do univerzitnej nemocnice v Košiciach.

Na košickej stanici sa zrazili vlak a lokomotíva, hlásia zranených
facebook.com/prezidiumhazz

Podľa hovorcu Železničnej spoločnosti Slovensko Tomáša Kováča došlo k stretu osobného vlaku 6420 s posunovacím rušňom, a to zhruba o 14.13 h na takzvanom odchodovom zhlaví železničnej stanice Košice. Osobný vlak smeroval z Košíc do Moldavy nad Bodvou. Po nehode sa osobný vlak vykoľajil. Viezlo sa v ňom približne 50 cestujúcich a personál.

„Dnes, v čase o 14.12 h došlo v železničnej stanici Košice pri Stavadle č. 3 k zrážke osobného vlaku s tam odstaveným vlakom HDV zálohy. V čase zrážky sa v osobnom vlaku nachádzalo približne 50 osôb plus personál. Došlo k zraneniu dvoch osôb, a to jedného cestujúceho a vlakvedúceho osobného vlaku," uviedlo krajské riaditeľstvo policajného zboru.

Zrážka si vyžiadala aj obmedzenia vo vlakovej doprave, odrieknuté boli vlaky Os 6420, Os 6423, Os 8811 aj REX 1907. Náhradnú autobusovú dopravu zabezpečili pre odrieknuté vlaky Os 6424 a Os 6427. Zrážku vlakov v Košiciach vyšetruje oddelenie železničnej polície ako prečin všeobecného ohrozenia.


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok