Bezgólová remíza nestačila Slovanu na postup

SITA, TA3
26.7.2012 22:48

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava skončili svoje účinkovanie v pohárovej Európe v sezóne 2012/2013. Zverenci trénera Vladimíra Weissa hrali vo štvrtkovom odvetnom zápase 2. predkola Európskej ligy UEFA v maďarskom Székesfehérvári s domácim tímom FC Videoton Fehérvár nerozhodne 0:0.

Bezgólová remíza nestačila Slovanu na postup
TASR

Keďže pred týždňom v prvom meraní síl sa zrodila na Pasienkoch remíza 1:1, vďaka gólu na ihrisku súpera sa z postupu do 3. predkola EL tešili hráči maďarského vicemajstra.

FC Videoton Fehérvár (Maď.) - ŠK Slovan Bratislava (SR) 0:0 - prvý zápas 1:1, do 3. predkola EL UEFA postúpil Videoton
ŽK: 42. N. Nikolič, 75. I. Kovács, 86. Walter Lee Balufo, 90.+ Božovič - 47. Milinkovič, 70. L. Peltier, 74. Bagayoko, rozhodovali: Gautier - Annonier, Jeanne (všetci Fr.) 

Zostavy
Videoton: M. Božovič - Szolnoki, Marco Caneira, Vinícius, Stopira - B. Tóth (68. I. Kovács) - Gyurcsó (87. Torghelle), G. Sándor, Mitrovič, F. Oliveira (81. Walter Lee Balufo) - N. Nikolič 
Slovan: Putnocký – Bagayoko (88. Jánošík), Gorosito, Pauschek, Lukšík - Kopúnek, Grendel (83. Szarka) - L. Peltier, Halenár (78. F. Hlohovský), Milinkovič - Šebo 

Prvú príležitosť v odvete na štadióne Sóstói mali domáci futbalisti, pokus Oliveiru v 7. min však skončil len na bočnej siete. Slovan odpovedal prudkou, ale nepresnou strelou Halenára. V 11. min bol čiernohorský brankár Videotonu Božovič skôr pri lopte ako nabiehajúci Šebo. Hostia, vedomí si nutnosti streliť gól, mali viac loptu na kopačkách, no bez potrebného zakončenia. Naopak, domáci diváci v hľadisku dva razy zaburácali, keď si žiadali pokutový kop - najskôr po zákroku na Oliveiru a potom po páde Nikoliča. Francúzsky arbiter Gautier však neukázal na biely bod. V 33. min pekne prenikol Bagayoko, ale kapitán Šebo v dobrej pozícii trafil iba bočnú sieť. V závere prvého dejstva „nezapršalo“ ani po štandardke Milinkoviča.

Po zmene strán sa nepresadili v domácom „legionárskom“ tíme agilný Filipe Oliveira ani Gyürcsó, v 67. min skončil Oliveirov tečovaný pokus od Bagayoka len tesne vedľa ľavej žrde Putnockého svätyne. Hra sa priostrila, na trávniku pribudlo nervozity i žltých kariet. "Belasí" sa snažili skórovať, Šebova hlavička išla nad a úspešne sa neskončila ani kombinácia Milinkoviča s Peltierom v 76. min. Naopak, rozhodnutie mal na kopačke v 85. min Gyürcsó, no Putnocký dobre zasiahol. V závere hráči Slovana mohli predsa nakloniť postupové misky váh na svoju stranu, Božovič v bránke Videotonu však dobre zasiahol na bombu Kopúnka a chytil aj priamy kop striedajúceho Hlohovského. Aj pred zrakmi maďarského premiéra Viktora Orbána vytryskla po záverečnom hvizde obrovská radosť futbalistov FC Fehérvár z postupu do 3. predkola EL UEFA, slovanisti odchádzali z trávnika smutní.

Hlasy po zápase

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok