APOEL zvíťazil aj v odvete, Senica nepostúpila

SITA
26.7.2012 21:58

Futbalisti FK Senica prehrali aj v odvetnom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA s cyperským klubom APOEL Nikózia 0:1. O všetkom sa rozhodlo v 73. min, keď sa presadil portugalský stredopoliar Hélio Pinto.

APOEL zvíťazil aj v odvete, Senica nepostúpila
TASR

Keďže prvý zápas hraný pred týždňom v hlavnom meste Cypru skončil víťazstvom APOEL-u Nikózia 2:0, zverenci srbského trénera Ivana Jovanoviča postúpili do 3. predkola EL UEFA, pre Senicu sa naopak skončilo tohtoročné účinkovanie v pohárovej Európe (v 1. predkole EL UEFA Seničania vyradili maďarský MTK Budapešť).

FK Senica (SR) - APOEL Nikózia (Cyp.) 0:1 (0:0) - prvý zápas 0:2, do 3. predkola EL UEFA postúpil APOEL Nikózia
Gól: 73. Hélio Pinto, ŽK: 44. Masaryk - 28. Borda, rozhodovali: Tudor - Onita, Coltescu (všetci Rum.), 3069 divákov 

Zostavy
FK Senica: Švenger - Krajčík, Koutný, E. Brabec, Kalabiška - Križko (81. Štěpánek) - Jar. Diviš (78. Frýdek), Babic (75. Varadi), Kóňa - Blackburn - Masaryk 
APOEL Nikózia: Chiotis - Mário Sérgio, Zuela, Borda, Alexandrou - Hélio Pinto (88. Charalampous) - Charalambides (75. Aloneftis), Nuno Morais, Manduca, Benachour (64. H. Sousa) - Aílton 

Prví sa do šance hneď pri úvodnom protiútoku dostali hostia z Cypru, ale obrana Senice na poslednú chvíľu nebezpečenstvo zažehnala. Domáci vyslali prvú strelu na bránku APOEL-u až v 20. min, keď medzi tri žrde mieril Jaroslav Diviš. O osem minút neskôr Kalabiška z výhody priameho kopu iba dvakrát "trafil" vlastných spoluhráčov. V 35. min. Krajčík ideálne našiel v pokutovom území APOEL-u úplne voľného Blackburna, ale jeho hlavička tesne minula bránku hostí. V 40. min hosťujúci Pinto volejom z hranice pokutového územia prestrelil senickú bránku. Zvyšok prvého polčasu sa odohral prevažne medzi šestnástkami obidvoch tímov. Od prvých minút bolo na ihrisku vidieť, že APOEL prvý zápas vyhral 2:0.

Lepší vstup do druhého polčasu mali hostia z Cypru, našťastie, v tejto fáze stretnutia sa vyznamenal Švenger. Ten zneškodnil dva čisté gólové pokusy Cyperčanov - v 48. min a vzápätí v 49. min. Pri jeho prvom zákroku opätovaná strela hostí opečiatkovala žrď jeho bránky a tretí strelecký pokus Cyperčanov domáca obrana dokázala odvrátiť do bezpečia. V 51. min Masarykova tvrdá strela tesne minula bránku APOEL-u. Nasledujúca minúta priniesla tretí diel súboja Aílton - Švenger, z ktorého opäť vyšiel úspešne domáci brankár. O tri minúty neskôr Masaryk netrafil bránku hostí. O osude stretnutia rozhodla chyba stredopoliarov Senice, ktorí zbytočne pustili troch útočiacich hráčov súpera do pokutového územia a Hélio Pinto technickým oblúčikom prehodil domáceho brankára Švengera. O štyri minúty mohli hostia viesť rozdielom dvoch gólov, avšak pohotový Koutný vykopol loptu z prázdnej bránky na rohový kop. Remízu pre domácich mohol zabezpečiť v 90. min Masaryk, no jeho strela opäť tesne minula bránku APOEL-u. Hostia boli futbalovejší, preto ich víťazstvo na Záhorí bolo zaslúžené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok