Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Už aj na iPade môžete pohodlne pracovať vo Photoshope

Už aj na iPade môžete pohodlne pracovať vo Photoshope
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
6. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

V snahe presvedčiť spotrebiteľov, že iPad môže nahradiť notebook, je jedným zo sľubov spoločnosti Apple poskytnutie plnej verzie softvéru pre úpravu fotografií Photoshop pre tablet. To sa teraz konečne stalo skutočnosťou, pretože spoločnosť Adobe vydala svoj Photoshop vo verzii 1.0 pre iPad.

Do tejto prvej verzie neboli zatiaľ prenesené všetky funkcie z plnej verzie pre počítače Windows a MacOs. Spoločnosť Adobe tvrdí, že neskôr bude pridané množstvo animačných a výberových nástrojov, ako sú ďalšie štetce a podobne. No aj tak získa používateľ dostatok kľúčových nástrojov na retušovanie a maľovanie, spolu s podporou manipulácie s vrstvami a maskami.

Adobe Photoshop verzia 1.0 pre iPad.

Adobe zdôrazňuje, že základ kódov v novej aplikácii pre iPad je rovnaký ako vo verzii pre stolné počítače, prináša so sebou rovnaký výkon a dokonca aj bez určitých funkcií je určite jednou z najnáročnejších aplikácií pre tablet od spoločnosti Apple.

Nová aplikácia na úpravu fotografií je úzko integrovaná s vyvíjajúcou sa cloudovou platformou spoločnosti Adobe, takže používatelia budú môcť pri práci na projektoch plynule prepínať medzi počítačom a iPadom. K dispozícii je tiež nový cloudový formát PSD, čo znamená, že zmeny v projekte sa okamžite zálohujú na cloudový server.

Adobe Photoshop verzia 1.0 pre iPad.

Photoshop pre iPad si môže ktokoľvek stiahnuť a používať ho bezplatne po dobu 30 dní. Potom je potrebné si aktivovať predplatné Adobe Creative Cloud, rovnako ako v prípade verzie Photoshopu pre počítače. Ceny sa začínajú na 10 dolároch mesačne pre Photoshop a Lightroom, bez akýchkoľvek ďalších aplikácií z balíka CC.

V roku 2020 by sa mal pripojiť k iPadu aj program pre vektorovú grafiku Illustrator a budúci rok by mala byť k dispozícii tiež aplikácia Photoshop Camera pre zariadenia s operačnými systémami iOS a Android.

Adobe Photoshop verzia 1.0 pre iPad.