Privolaných hasičov zabil výbuch. Niekto zrejme stlačil spínač

TA3 TASR SITA
5.11.2019 14:20

Explózia v budove v talianskom regióne Piemont si vyžiadala smrť troch hasičov. Televízna stanica Sky TG24 informovala, že hasiči prišli na miesto po tom, ako ich privolali pre explóziu v nevyužívanej budove na farme v provincii Alexandria. V utorok ráno však nastal druhý, väčší výbuch, ktorý pripravil o životy troch mužov. Telo jedného z nich našli pod troskami po niekoľkých hodinách.

Privolaných hasičov zabil výbuch. Niekto zrejme stlačil spínač
SITA/AP

Prokurátor Enrico Cerci povedal novinárom, že v troskách našli časový spínač a nádobu s plynom, "a to nás núti myslieť si, že explózia bola zámerná". Motív činu zatiaľ nie je známy, ale talianska tlačová agentúra ANSA s odvolaním sa na neidentifikované zdroje z vyšetrovania napísala, že nič nenaznačuje účasť teroristov.

Televízia Sky TG24 odvysielala správu, že časový spínač bol ovládaný na diaľku a že polícia vypočúvala majiteľa farmárskej budovy. Tá bola renovovaná a už dva roky na predaj. Priľahlá farmárska budova, ktorá tvorila súčasť komplexu, nebola poškodená.

Telo hasiča, ktorý bol pochovaný pod troskami budovy, našli až po niekoľkých hodinách kopania a prehľadávania. Miesto výbuchu navštívila talianska ministerka vnútra Luciana Lamorgeseová, ktorá sa odmietla vyjadriť k vyšetrovaniu. Talianski predstavitelia a úrady medzitým vyjadrovali rodinám obetí sústrasť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok