Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Kompaktný ručný stabilizátor Weebill-S pre kreatívnejšie fotenie

Kompaktný ručný stabilizátor Weebill-S pre kreatívnejšie fotenie
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 11. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Výrobca Zhiyun sa po úspechu svojho ručného stabilizátora Smooth-Q2 pre smartfóny vracia s novým ručným stabilizátorom Weebill-S, ktorý je navrhnutý pre DSLR a bezzrkadlové fotoaparáty. Weebill-S sa vyznačuje kompaktnými rozmery v robustnom prevedení, s množstvom možností nastavenia pozície fotoaparátu.

K ručnému stabilizátoru Weebill-S sa dá pripojiť trojnohý statív, ktorý v normálnom režime funguje aj ako rukoväť. No statív sa dá pripevniť aj vodorovne ako rukoväť a v tejto polohe uľahčí ovládanie stabilizátora s fotoaparátom napríklad pri snímaní záberov nízko od zeme. Stabilizátor je tiež dosť kompaktný a jeho celková výška je iba 297 milimetrov. Poháňa ho dvojica vymeniteľných batérií, ktoré by mali poskytnúť dostatok energie pre až 14 hodinovú prevádzku.

Kompaktný ručný stabilizátor pre fotoaparáty Zhiyun Weebill-S.

Ručný stabilizátor Zhiyun Weebill-S sa môže pochváliť blokovacími páčkami pre každú os pohybu. Tieto uzamykacie systémy sú užitočné nielen pri preprave, ale aj pre vyváženie záberu, kedy používateľ môže upraviť každú os uzamknutím ďalších dvoch. Stabilizátor je vybavený novými motormi s vylepšením krútiacim momentom o 300 percent a zrýchlením odozvy o 50 percent. To znamená, že na stabilizátor môžete namontovať a vyvažovať aj masívnejšie fotoaparáty s objektívmi, ako napríklad Sony A7III + FE 24-70 mm F / 2.8 a Canon 5D4 + EF 24-70 mm F / 2.8. Výrobca však neuviedol maximálnu nosnosť svojho stabilizačného systému.

Nová inteligentná funkcia automatického ladenia by mala poskytovať stabilnejšie a plynulejšie výsledky stabilizácie. Weebill-S dokáže automaticky rozpoznať hmotnosť fotografickej výbavy a automaticky upraviť výkon tak, aby sa čo najlepšie prispôsobil danému fotoaparátu. Prepracovaný bol tiež modul pre prenos snímok TrnasMount Image Transmission, ktorý umožní priamy prenos videa v rozlíšení 1080p rýchlosťou až 30 snímok za sekundu v dosahu 100 metrov. K dispozícii je aj rad nástrojov, ako LUT / false color / focus peaking / zebra.

Kompaktný ručný stabilizátor pre fotoaparáty Zhiyun Weebill-S.

Cez modul TransMount Image Transmission získate prístup k ekosystému ViaTouch 2.0, kedy sa váš smartfón zmení na monitor a diaľkový ovládač nastavení kompatibilných fotoaparátov. Keď je stabilizátor prepojený so smartfónom, môžete využiť funkciu SmartFollow 2.0 pre automatické sledovanie objektu alebo osoby v zábere. Funkcia Sync Motion zasa umožní ovládanie stabilizátora prostredníctvom aplikácie v smartfóne.

Kompaktný ručný stabilizátor pre fotoaparáty Zhiyun Weebill-S sa predáva za cenu od 351 euro, podľa zvolenej súpravy.

Kompaktný ručný stabilizátor pre fotoaparáty Zhiyun Weebill-S.