Čaká nás ešte zrušenie imunity sudcov, vraví Lipšic

SITA
26.7.2012 10:43

Po zrušení trestnoprávnej imunity poslancov čaká Slovensko ešte zrušenie imunity sudcov, myslí si nezaradený poslanec Daniel Lipšic. "Nevidím žiadny dôvod, aby jedna kategória občanov stála nad zákonom. Nepoznám v únii žiadnu inú krajinu, kde by sudcovia mali tak širokú imunitu," konštatoval.

Čaká nás ešte zrušenie imunity sudcov, vraví Lipšic
SITA

Podľa neho by podobne ako v prípade poslancov mali sudcovia prísť o imunitu, zostať by im mala iba beztrestnosť v súvislosti s rozhodovaním a ich prácou.

Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) patrí k zástancom zrušenia imunity sudcov. Podľa vlastných slov už neformálne o tejto otázke začal so sudcami rokovať. Predpokladá, že na jeseň po dokreovaní Súdnej rady SR spolu so zástupcami Ústavného súdu SR a ministrom spravodlivosti dospejú ku konsenzu a pripravia návrh novely ústavy na zrušenie imunity sudcov.

Poslanec za SaS Martin Poliačik považuje zrušenie poslaneckej imunity za historický krok, nepáčilo sa mu, že v rokovacej sále NR SR sedelo pri diskusii o návrhu minimum poslancov. Aj on upozornil na to, že sudcom naďalej zostane imunita, čo by sa malo zmeniť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok