Aká bola halloweenska noc? Mráz sa vyhol len štyrom miestam

TA3 TASR
1.11.2019 15:42

Slovensko opäť zažilo mrazivú noc. Počas tej poslednej zo štvrtka na piatok meteorológovia zaznamenali mráz takmer na všetkých staniciach. Výnimkou boli len štyri miesta na juhozápadnom Slovensku. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav na sociálnej sieti.

Aká bola halloweenska noc? Mráz sa vyhol len štyrom miestam
TASR (ilustračná fotografia)

Najsilnejší mráz bol na stanici Vernár na východe Slovenska s hodnotou mínus 9,2 stupňa Celzia. Naopak, plusové hodnoty namerali v bratislavskej Mlynskej doline (1,1 stupňa Celzia) a Mužli (0,4 stupňa Celzia). Teplotu presne na nule namerali meteorológovia na staniciach Veľké Lovce a Bratislava Koliba.


Na západe Slovenska bolo počas noci najchladnejšie v Novej Lehote v Handlovej (mínus 7,8 stupňa Celzia). Na strednom Slovensku najmenej namerali v Oravskej Lesnej (mínus 9,1 stupňa Celzia).

Ďalšie noci už mrazivé nebudú, tvrdí SHMÚ. "Dokonca podobne chladná situácia je v nedohľadne, keďže na Slovensko začne od juhu prúdiť teplý a vlhký vzduch. Bude tak veľa oblačnosti a veterno. V noci z piatka na sobotu sa však ešte mráz lokálne vyskytne," uzavrel hydrometeorologický ústav.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok