V českej továrni na výbušniny došlo k explózii, hlásia ranených

TA3 TASR
1.11.2019 10:58

Štyria ľudia utrpeli vážne popáleniny pri výbuchu v továrni Explosia v Pardubiciach. Záchranári ich previezli do popáleninového centra v Prahe. Podľa predbežných informácií výbuch nastal v zariadení na miešanie strelného prachu.

V českej továrni na výbušniny došlo k explózii, hlásia ranených
TASR/AP ilustračné

"Krátko po siedmej hodine rannej došlo vo výrobnom objekte k zahoreniu strelného prachu. Pri tej nehode boli podľa prvotného vyšetrovania dvaja zamestnanci zranení ťažko a dvaja stredne," povedal Martin Vencl, hovorca spoločnosti Explosia.

Hovorca záchranárov Aleš Malý uviedol, že dve osoby utrpeli popáleniny na viac ako 30 percentách tela, boli uvedené do umelého spánku a pripojené na pľúcnu ventiláciu. Spoločnosť Explosia vyrába výbušniny a strelivo. Jej najznámejším výrobkom je plastická trhaviny Semtex. Firma vznikla v roku 1920 ako Československá akciová továreň na látky výbušné, od roku 2002 ju stopercentne vlastní štát.

V areáli Explosie došlo k výbuchu aj v októbri 2018. Nikto pri ňom neutrpel zranenia, mierne však obmedzil prevádzku firmy. Spoločnosť za ňu dostala neskôr pokutu od banského úradu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok